[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Danas bez struje delovi Mrčajevaca, Bečnja i Vranića

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na izmeštanju niskonaponske mreže u Vranićima, zaseok Pazlake, danas će bez električne energije biti potrošači u delu Vranića, kod groblja, od 09.00 do 16.00 časova, a zbog radova na dalekovodu od 9:00 do 14:00 časova bez električne energije biće potrošači u delu Bečnja i Mrčajevaca, zaseok Ilijak, Korićani i Gusta međa. U Ivanjici i Gornjem milanovcu nema planiranih isključenja struje Na području Dragačeva od 8.00 do 11.00 sati planirano je isključenje u Lisu i Puhovu oko škole.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, tako da je za sada uredno vodosnabdevanje, a u Gornjem Milanovcu zbog radova na mreži od 9.00 do 12.00 sati prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Ulici Braće Radojević.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na sve osetlјive osobe, naročito na astmatičare i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije su moguće u formi glavobolјe i nervoze. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe povređene, jedno lice je zadobilo teške, a dve lakše povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima vikend je prošao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće tokom naredne noći na gradskim saobraćajnicama u Čačku, kontrola brzine kretanja počeće u 22.00 časa i trajaće do 6.00 sati izjutra.

Stanje na putevima

Česti pljuskovi, a u pojedinim krajevima zemlje jaka kiša praćena grmljavinom i jak vetar, otežavaće danas vožnju. Ovakve vremenske prilike doneće i više vode na putevima, a učestala je i pojava odrona, najviše na području pored Ibra na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka kladovu, a ima ih i kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličkku, Sićevačku i Drensku klisuru.
Od danas do do 22. maja od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju deonice Preljina – Mrčajevci. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Do 26 . maja na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“ izvode se radovi na izradi gabiona pa se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvija dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju.
Na snazi je obustava saobraćaja u punoj širini kolovoza zbog rekonstrukcije deonice Jošanička Banja – Kopaonik. Alternativni putni pravac za Kopaonik je Biljanovac – Raška – Rudnica – Kopaonik, a iz pravca Kruševca Brus – Brzeće – Kopaonik. Na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci-Bućin Grob vozila se naizmenično propuštaju zbog radova na sanaciji klizišta.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadrćavanja, dok teretna motorna vozila čekaju uobičajeno ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

Поделите вести