[rstr_selector]

Danas bez struje delovi ulica Svetozara Markovića i Cara Lazara

Elektrosnabdevanje

U Čačku će danas zbog radova na povećanju instalisane snage trafo-stanice bez električne energije biti deo Ulice Svetozara Markovića brojevi 20,22, 24,26 i 28, u Ulici Cara Lazara brojevi 55 i 57, a bez struje će biti i objekat u ulici Mila Stanišića broj 2. Planirano je da se radovi izvode u vremenu od 09.00 do 11.00 sati. Od 09.00 do 13.00 časova zbog radova na dalekovodu bez električne energije biće potrošači u Prislonici.
Prema informaciji iz milanovačke elektrodistribucije zbog radova na reviziji trafostanice tunel „Šarani“ će danas od 09.00 do 14.00 časova biti bez struje, a u Dragačevu će zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biti zaseoci Bežanići u Milatovićima, Jaćimovići u Puhovu i Mirosavići u Vučkovici. Na teritoriji Požege od 8.00 do 15.00 časova bez struje će ostati deo Radovaca, Zdravčići i Tvrdići.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija biće relativno nepovolјna za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethdona 24 sata pregledali 42 pacijenta, a na teren su izlazili 29 puta. U Gornjem Milanovcu su evidentirana 23 pregleda u stanici hitne pomoći, a lekari su obavili i tri kućne posete.

Policijska uprava

Jučerašnji dan je protekao prilično mirno na putevima u Moravičkom okrugu. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bil osaobraćajnih nezgoda a u Čačku su se dogodile dve u kojima su dva lica lakše povređena. Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, a naročito ograničenja brzine kretanja.

Stanje na putevima

Danas će vozače tokom celog dana pratiti suvi kolovozi i dobri uslovi za vožnju, a uveče se na severu zemlje očekuje kiša. Razlog za pažljivijom vožnjom su lokalni putevi u centralnim i zapdnim krajevima Srbije gde je prohodnost teža zbog obilnih padavina prethodnih dana koje su uslovile izlivanja reka i potoka pa su na pojedinim mestima ostali nanosi zemlje i mulja na kolovozu.
Danas do 15 časova se izvode radovi na zameni odbojne ograde, na deonici autoputa posle Ljiga u smeru ka Beogradu. Za saobraćaj je zauzeta zaustavna traka. Na deonici autoputa Preljina-Pakovraće, do 15 časova će se izvoditi radovi na košenju na bankinama, zbog čega će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru ka Pakovraću.
Na deonici između Kosjerića i Varde danas će se izvoditi radovi na asfaltiranju puta u selu Seča reka, zbog čega će od 8 do 15 časova saobraćaj biti usporen, a povremeno će dolaziti i do potpunih obustava.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok su za teretna vozila višesatna zadržavanja na izlazu ka Hrvatskoj, Bugarskoj i Mađarskoj granici.

Поделите вести