[rstr_selector]

Danas bez struje deo Atenice i Trnave

Elektrosnabdevanje

eps malaČačanska Elektrodistribucija za danas najavljuje isključenje zbog radova na dalekovodu od 07.30 do 16.00 časova u Ateničkom polju, Trnavi i u naselju oko groblja u Atenici. Na području Dragačeva je došlo do kvara u trafostanici pa su bez struje ostali potrošači u Krivači. U pogonu Elektrodistribucije u Guči kažu da će kvar biti saniran u toku prepodneva. Pored toga, od sutra pa do petka 9. decembra, zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže u vremenu od 07.00 do 16.00 časova bez električne energije će ostajati potrošači iz zaseoka Pajovići u Turici.
U Ivanjici i Gornjem Milanovcu nema kvarova, kao ni planiranih isključenja struje za danas, a i iz pogona Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu za ponedeljak i utorak najavljuju isključenje od 8.00 do 15.00 časova u delu Gojne Gore na izvodu prema školi i prema Savićima. Takođe, 5. i 6. decembra, ali od 9.00 do 14.00 časova bez struje će biti potrošači iz zaseoka Jazište u Šaranima.

Vodosnabdevanje

voda servis malaJutros je došlo do pucanja vododovodnih cevi u ulicama Sime Sarage, Nikole Tesle, Svetog Save i Dubrovačkoj. Dve ekipe Vodovoda su na terenu i radiće na saniranju ovih kvarova u toku pre podneva, a za vreme radova moguće je kratkotrajno isključenje vode u pomenutim ulicama.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 30 pacijenata, a na terenu su intervenisali 41 put. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 37 intervencija Hitne pomoći, od toga 27 u stanici, a 10 na terenu, dok je ivanjička Hitna pomoć  imala 60 intervencija od kojih 4 na terenu, a dva pacijenta su upućena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Usled očekivanih biometeoroloških prilika kardiovaskularnim i cerebrovaskularnim bolesnicima se savetuje izvesna opreznost. Problemi sa snom, bolovi u kostima i glavobolјa su mogući kod meteoropata.

Porodilište

porodiliste malaČetiri bebe rođene su u Čačku i Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata. U čačanskom porodilištu rođene su dve devojčice, dok su u gornjomilanovačkom juče na svet došla dva dečaka.

Policijska uprava

radarska-kontrola malaPrvog dana vikenda u Moravičkom okrugu dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od kojih četiri u Čačku u kojima su dva lica prošla sa lakšim telesnim povredama, a jedna je evidentirana u Ivanjici gde nije bilo povređenih putnika. U čačanskoj saobraćajnoj policiji kažu da je kontrola brzine kretanja vozila ovih dana pojačana na republičkom nivou, pa će tako i u Moravičkom okrugu danas radari biti na svim važnijim putevima, odnosno državnim putevima I i II reda.

Поделите вести