[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Danas bez struje deo Trbušana

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na mreži niskog napona danas će deo Trbušana biti bez struje. Isključenje je planirano od 09.00 do 14.00 časova kada će bez električne energije biti deo od raskrsnice kod veterinarske stanice u Trbušanima ka bivšem Mercedes servisu.
U Dragačevu su planirani radovi na seči rastinja u trasi dalekovoda pa će od 08.00 do 14.00 časova bez struje biti potrošači u Milatovićima, zaseok Kaplari i u Guberevcima zaseok Rakićevići. U Ivanjici nema kvarova kao ni planiranih isključenja struje, a u Gornjem Milanovcu će biti radova na elektromreži, ali oni neće uslovljavati prekide u snabdevanju strujom.

Vodosnabdevanje

Zbog pucanja vodovodnih cevi, jutros je zatvorena voda u Bulevaru Oslobođenja kod „Simpa“ i u Ulici Radovana Boegetića u Ljubiću. Kvar u Bulevaru će biti popravljen do 13.00 časova, a u Radovana Bogetića u toku pre podneva. I u Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na vodovodnoj mreži usled pucanja cevi, a prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u ulicama Radničkoj i Dr. Arčibalda Rajsa. Kvar će biti saniran do 14.00 časova.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Poseban oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima naročito tokom popodneva i večeri. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše pobređene. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilodaobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na ulicama sa frekventnijim saobraćajem u Čačku i na putnom pravcu Beljina – Ovčar Banja.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenzieta na većini putnih pravaca. Vozačima se savetuje oprezna vožnja naročito u jutarnjim satima jer zbog niskih temperatura postoji mogućnost pojave poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.
Počeli su radovi na popravci oštećenih delova kolovoza na magistralnom putu između Preljine i Ovčar Banje gde treba očekivati usporenu vožnju uz naizmenično propuštanje. Od danas do 15. aprila izvodiće se radovi na izgradnji trotoara putu od Čačka ka Guči, kod Spomen parka u dužini od 1250 metara. Za vreme radova, koji će se izvoditi od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Usporenu vožnju i danas treba očekivati na deonici auto-puta Miloš Veliki u zoni tunela „Savinac“ gde će se vršiti pranje mosta u oba smera, zbog čega će za saobraćaj biti zatvorene vozne trake, shodno smeru izvođenja radova.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Gradina teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju dva sata, na Batrovcima pet sati, a na Šidu teretna vozila čekaju i do sedam sati. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести