[rstr_selector]
Foto: Pexels from Pixabay

Danas bez struje deo Trbušana, od ponedeljka isključenja u Viljuši i Banjici

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na dalekovodu i na priključenju nove trafostanice od 10.00 do 12.00 sati bez električne energije biti porošači u delu Trbušana oko „Furnexa“.
U ponedeljak počinju radovi na dalekovodu zbog kojih će do petka 31. decembra svakog dana od 08.30h do 15.30h bez električne energije biti porošači u delu Viljuše, potes Kremenac i Mandići i u delu Banjice, zaseoci Stojići i Radovanovići.
Za ponedeljak su planirani i radovi na mreži niskog napona u Brđanima, pa će od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti deo sela sa leve strane magistrale oko stare kafane i prodavnice.
U Ivanjici će zbog planiranih radova na mreži niskog napona danas i sutra od 09.00 do 16.00 časova bez električne energije biti naselje ispod repetitora Šutelj u Šumama. U slučaju lošeg vremena radovi će biti odloženi.

Vremenska prognoza

Vikend u Srbiji će biti topao, ali uz više oblačnosti. Pretežno oblačno vreme pratiće mestimično slaba kiša, uglavnom na severu zemlje, a u toku noći kiša je moguća i u ostalim krajevima. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, nešto jači u južnom Banatu i planinskim predelima. Tokom jutra temperatura će biti od 1 do 9 stepeni, a najviša dnevna od 8 stepeni na jugoistoku do 16 koliko se očekuje na jugozapadu zemlje. Zbog visokih temperatura za ovo doba godinhe, očekuje se brzo otapanje snega u planinskim predelima.
U Čačku će danas biti promenljivo oblačno vreme mestimično sa slabom kišom. Duvaće slab severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 6, a najviša dnevna do 12 stepeni.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi i promenjlјivo raspoloženje su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 22 pacijenta, a na terenu su intervenisali 43 puta. U isto vreme milanovački lekari su u hitnoj medicinskoj službi obavili 20 pregleda, a na terenu su intervenisali pet puta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku su se juče dogodile tri saobraćajne nezgode, dve su za posledicu imale samo materijalnu štetu, a u nezgodko koja se dogodila u Mračejvcima jedna osoba je teško povređena. U saobraćajnim nezgodama koje su evidentirane na području Ivanjice i Gornjeg Milanovca nije bilo povređenih putnika, pričinjena je samo manja materijalna šteta.
Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a od 14.00 do 22.00 časa u Bresnici i Mrčajevcima.

Поделите вести