[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Danas bez struje nekoliko čačanskih i milanovačkih sela

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na dalekovodu od 09:00 do 14:00 časova bez elekrične energije biti potrošači u Bresnici, Bečnju, Vujetincima i delu Mrčajevaca.
Na području Gornjeg Milanovca, takođe zbog radova na dalekovodu od 9.00 do 14.00 bez struje će biti potrošači od sela Kamenica prema Gojnoj Gori.

Grejanje

Kvar na toplovodu u Ulici Svetog Save, u stambenoj zgradi broj 25, juče nije otklonjen. U JKP za grejanje „Čačak“ kažu da bi kvar trebalo da bude saniran u toku dana i da stanari mogu da očekuju grejanje u toku večernjih sati.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, vodosnabdevanje je uredno, u Gornjem Milanovcu se izvode radovi na sanaciji vodovodne mreže u Ulici Braće Petrović gde će biti zamenjeno 270 metara starog cevovoda novim cevima. Navedeni krak je deo cevovoda koji spaja Rzavski i Brezanski sistem, a cilj je da se njihovim povezivanjem omogući ušteda u količini proizvedene vode, a građanima urednije vodosnabdevanje.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u čačku imala je u toku prethodna 24 sata 65 intervencija od kojih je 39 bilo na terenu, a 26 u ordinaciji. U Gornjem Milanvocu lekari su obavili 22 ambulantna pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike, ali se osobama sa srčanim problemima savetuje opreznost. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i poremećaja sna. U saobraćaju je potrebna pažnja.

Policijska uprava

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, a na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kotnrole će do 16.00 časova biti na putnom pravcu Preljina – Majdan, od 16.00 časova do ponoći biće u Konjevićima i Mrčajevcima, na gradskim saobraćajnicama od 14 do 22 časa.

Stanje na putevima

Saobraćaj je pojačan unutar gradova što je uobičajeno za jutarnje sate, a na putevima van naseljenih mesta i autoputevima je umerenog intenziteta. Kolovozi su u glavnom suvi, a u planinskim predelima porast temperatura i otapanje snega i leda usloviće mokre kolovoze ali i odrone koji predstavljaju opasnost tokom vožnje. Najviše ih ima na području Ivanjice, Sjenice, Guče, Lučana, Kraljeva, Raške i Novog Pazara.
Kamionima sa prikolicom i šleperima i dalje je zabranjeno kretanja na putnim pravcima Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Jošanička Banja – Kopaonik, Kopaonik – Rudnica i Kraljevo – Brezna – Goč.
Oprezno treba voziti na deonicama na kojima se izvode radovi pa ćemo pomenuti neke od njih: na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne stanice Preljina, zbog radova na izgradnji benzinske stanice zatvorene su zaustavna i vozna traka, a saobraćaj se odvija samo preticajnom trakom uz smanjenu brzinu. Na putu kroz Topolu, na deonici Markovac-Božurnja, izvode se radovi na frezovanju i presvlačenju kolovoza asfaltom, a vozila se naizmenično propuštaju.
Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim termilima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok su na teretnim ka Hrvatskoj i Mađarskoj zadržavanja povremeno višesatna.

 

Поделите вести