Danas bez vode deo Trbušana

Danas bez vode deo Trbušana

0
Image by Henryk Niestrój from Pixabay
Vodosnabdevanje

Zbog radova na izgradnji vodovodne mreže na ulasku kod tunela Trbušani, do 15 časova bez vode će biti deo Trbušana od stare separacije do Kamenog mosta.
U toku prepodneva su mogući prekidi u vodosnabdevanju i u delu Prislonice u zaseoku Škipići i u delu naselja Topalovo brdo, gde će se obavljati radovi na popravci kvarova.

Elektrosnebdavenje

Za danas su u Čačku planirani radovi u trafostanici zbog kojih će od 10:00 do 12:00 sati bez električne energije biti potrošači u delu ulice Kneza Miloša na raskrsnici sa Amidžinom i Cara Lazara. Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona do 16:00 časova bez struje će biti potrošači u Rošcima, zaseok Rapajlovača koji se napajaju sa trafostanice Pejicina krivina. U Dragačevu se izvde radovi na rekonstrukciji mreže u Donjem Dubcu pa je do 17 časova bez struje zaseok Karadže.
U Ivanjici se izvode radovi u trafostanici zbog kojih su do 14:00 časova bez električne energije potrošači iz Gleđice zaseoci Đokovići i Avramovići, a do 17:00 časova zaseok Bogdanovići u Kumanici.

Vremenska prognoza

Danas će u Srbiji biti veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 stepena na severozapadu do 39 stepeni na jugoistoku zemlje gde je na snazi crveni meteoalatm. Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da su uveče na severozapadu Srbije, a tokom noći i u ostalim krajevima, lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim pljuskovima i grmljavinom, pojavom grada i jakim i olujnim vetrom.
U Čačku će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren južni vetar, a najviša devna temperatura biće do 37 stepeni.

Bioprognoza

Nepovoljne biometeorološke prilike mogu naročito uticati na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim oboljenjima. Smanjena koncentracija i nesanica su moguće meteoropatske reakcije. U najtoplijem delu dana savetuje se dodatna zaštita od UV zračenja i boravak u hladovini.

Stanje na putevima

Danas do 15.00 časova se izvode radovi na deonici autoputa Ljig – Takovo, u voznoj saobraćajnoj traci u smeru ka Takovu i obeleženi su saobraćajnom signalizacijom i opremom. Zbog asfaltiranja deonice Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, kroz selo Brnjica, do 12 sasti će biti obustavljen saobraćaj, a vozači mogu koristiti alternativni putni pravac Duga Poljana – Karajukića Bunari – Raždaginja. Isti radovi se izvode i na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja, gde se saobraćaj obustavlja od 7 do 18 časova, radovi će trajati do petka, a alternativni putni pravac je Kokin Brod – Bistrica – Priboj.
U toku je izgradnja nadvožnjaka na deonici auto-puta Pojate – Preljina, koji prelazi preko magistralnog puta Adrani – Miločaj, zbog čega se usporeno prolazi deonicom Mrčajevci – Kraljevo. Radova ima i na mostu preko Bresničkog potoka na putu između Knića i Mrčajevaca, kao i na mostu preko Kolubare na deonici Mionica – Divci.
Prema podacima Uprave granične policije, na Horgošu i na Batrovcima kiamioni i šleperi na izlazu iz Srbije čekaju dva sata, a na Šidu tri sata. Na graničnom prelazu Gostun, na izlazu iz Srbije zadržavanja za sva vozila su oko pola sata, a na Preševu putnička vozila čekaju sat i po vremena.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR