Danas i sutra obustave saobraćaja u centru Čačka

Danas i sutra obustave saobraćaja u centru Čačka

1
Kuželjeva ulica

U Čačku se danas održava Prvenstvo Srbije u biciklizmu u disciplinama brdska i kriterijumska vožnja. Start brdskog prvenstva je u Beljini u 11.00 sati, a voziće se lokalnim putem Beljina – Guča preko Pridvorice i Tijanja do prevoja na Jelici. Prvenstvo u kriterijumskoj vožnji, odnosno uličnoj trci, održaće se ulicama u centru Čačka. Start i cilj je u ulici Župana Stracimira, staza ide dalje Gospodar Jovanovom, Kneza Miloša, Sinđelićevom, Železničkom i Kuželjevom. Saobraćaj će u centru grada biti obustavljen od 15 časova do 18 časova i 45 minuta.
Sutra se održava Prvenstvo Srbije u polumaratonu i Drugi čačanski polumaraton. U vremenu od 9.00 do 13.30 za saobraćaj će biti zatvorene ulicE Gospodar Jovanova, Župana Stracimira, deo ulice Vojvode Stepe od Pošte do table hotel Morave, Svetog Save do kružnog toka kod OŠ „Dr Dragiša Mišović“, Bulevar Vuka Karadžića do okretnice kod „Disa“, zatim Bulevar Vuka Karadžića ka Nemanjinoj i dalje do skretanja u Birčaninovu, deo ulice Dr Dragiše Mišovića ka ulici Cara Lazara, Devet Jugovića i Kuželjeva do restorana Proleće.

Elektrosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanske ELD u toku noći je došlo do kvara na dalekovodu pa su bez struje Rakova, i delovi Milićevaca i Ljubića. Zbog radova na izgradnji novog dalekovoda od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biće potrošači u Zablaćskoj Baluzi, Viljuši, Banjici i Trnavi kod semafora.

Bioprognoza

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovoljnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i srčani bolesnici. Nervoza, reumatski bolovi i glavobolja mogu biti izraženi u jačoj formi. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 23 pacijenta, a na terenu su intervenisali 37 puta. Milanovački lekari su imali ukupno 38 intervencija od kojih 30 u ordinaciji, a osam na terenu.

Polciisjka uprava

Prema podacima iz saobraćajne policije, na području Čačka juče se dogodila jedna saobraćajna nezgoda i to u Prislonici u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima

Zbog najavljene promene vremena vozači će morati da se prilagode na drugačije i zahtevije uslove vožnje. Hladnije vreme praćeno povremeno kišom, pljuskovima i grmljavinom će otežavati vožnju i usporavati kretanje vozila. Promenljive vremenske prilike povećavaju opasnost od odrona zbog čega se savetuje opreznija vožnja na putevima u planinskim predelima, pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Danas će do 14 časova biti potpuno obustavljen saobraćaj na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice zbog radova na mostu „Sušica“. Preporučeni alternativni putni pravac je obilaznica oko Mačkata.
Obustava saobraćaja na snazi je na deonici Pazarište – Tutin gde će se do 15. novembra izvoditi radovi u punom profilu puta.
Na magistralnom putu između Batočine i Kragujevca izvode se radovi na izgradnji nove trake, brzina kretanja je ograničena na 40 kilimetara na čas, a u satima pojačanog saobraćaja moguća su i desetominutna zadržavanja.
Prema podacima iz Uprave granične policije, nema zadržavanja vozila na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, dok na teretnim terminalima ona mogu biti nešto duža na izlazu iz Srbije.

PODELI

1 KOMENTAR

  1. Zbog radova na izgradnji novog dalekovoda neće biti struje. Logično bi bilo da se izgradi novi bez isključivanja i posle se samo prebaci sa starog na novi, a ne ko pre dvesta godina. Ovde nema nikakve odgovornosti nizašta.

POSTAVI ODGOVOR