[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Danas i sutra veoma toplo, očekuju se i vremenske nepogode

Vremenska prognoza

Republički hidrometeorološki zavod je izdao dva nova upozorenja. Jedno se odnosi na veoma toplo vreme koje se očekuje danas i sutra, naročito na teritoriji južne i istočne Srbije gde će danas biti oko 36 stepeni, a sutra još toplije, ponegde i oko 38 stepeni. Takođe je upozoreno na vremenske nepogode sutra posle podne, uveče i tokom noći kada se lokalno očekuju grad, velika količina padavina za kratak vremenski period i kratkotrajno olujni vetar.
U Čačku će danas biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab jugoistočni vetar, a očekuje se da najviša dnevna temperatura bude i do 34 stepena.

Bioprognoza

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i umora. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 66 intervencija od kojih 35 u ordinaciji a 31 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su u toku prethodna 24 sata obavili 23 ambulantna pregleda i 6 kućnih poseta.

Vodosnabdevanje

Jutros su na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani kvarovi u Ulici 555 u Ljubiću, u Gvozdena Paunovića i na uglu ulice Nikole Pašića. Radovi na saniranju obavljaće se u toku pre podneva a za to vreme moguća su kratkotrajna isključenja vode.

Policijska uprava

Prema podacimas iz čačanske Policijske uprave u Čačku i Ivanjici juče se dogodila po jedna saobraćajna nezgoda u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće u Mrčajevcima do 12 sati i od 20 do 22 časa, a od 13 do 16 časova u Lipnici.

Stanje na putevima

Sredina radne nedelje donosi umereniji intenzitet saobraćaja, ali će danas temperatura dostizati 36 stepeni pa se vozačima savetuje da izbegavaju duža putovanja u najtoplijem delu dana. U jeku je građevinska sezona zbog koje je na putevima veće prisustvo putara na čiju bezbednost treba obratiti pažnju.
Do 13. avgusta izvode se radovi na ispiranju kišne kanalizacije na deonici Ljig – Takovo u smeru od Čačka ka Beogradu. Radovi će se izvoditi u razdelnom pojasu, a od 8 do 16 časova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka. Zbog radova na sanaciji klizišta na deonici Buk – Ušće, u blizini manastira Studenica, saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje za putnička vozila, dok je saobraćaj za teretna vozila obustavljen i preusmeren na putni pravac Ivanjica – Preko brdo – Odvraćenica – Novi Pazar.
I dalje je zatvoren prilaz Kopaoniku preko Jošaničke banjepa se koristi prilaz preko Rudnice i Raške ili preko Brusa i Brzeća. Obustavljen je saobraćaj između Pazarišta i Tutina, kod mesta Nadumce zbog čega se koriste obilazni putevi.
Zaržavanja na putničkim terminalima su od 30 do 60 minuta. Pojačan saobraćaj kao i prethodnih dana očekuje se na graničnim prelazima Preševo, Gradina i Gostun na izlazu iz zemlje, kao i na Batrovcima i Horgošu priliom ulaska u našu zemlju.

 

 

Поделите вести