[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Danas i u petak bez struje deo Mrčajevaca

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni transformatora i ugradnji novog razvodnog ormana u trafostanici Hidroprodukt 2, danas će bez eletrične energije biti potrošači u delu Mrčajevaca ispod Vašarišta, prema Moravi, koji se napajaju iz pomenute trafostanice. Radovi će se obavljati od 08.00 do 15.00 časova i u petak 29. aprila.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, jutros je u Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 17, došlo do kvara na vodovodnoj mreži, a biće saniran u toku prepodnevnih sati. Za vreme radova na popravci je moguće kratkotrajno redukovanje u snabdevanju vodom u pomenutoj ulici, a po završetku radova može se pojaviti mutna voda u cevima, pa u tom slučaju treba otvoriti sva točeća mesta do pojave bistre vode.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora.U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Stanje na putevima

Intenzitet saobraćaja je nešto slabiji u odnosu na prethodne dane, a zbog magle ili sumaglice vidljivost ponegde može biti slabija, naročito pored reka i u kotlinama. Zbog povremenih pljuskova vozače će tokom dana pratiti mestimično vlažni kolovozi.
Danas i sutra od 9.00 do 18.00 časova, biće obustavljen saobraćaj, zbog radova na izradi završnog sloja asfalta na deonici Kokin Brod – Pribojska banja. Alternativni putni pravac je deonica Kokin Brod – Nova Varoš – Bistrica – Priboj, kao i lokalni put preko Kratovske Reke.
Do 16.00 časova se izvode radovi na košenju u razdelnom pojasu na deonici auto-puta Miloš Veliki od tunela Brđani do petlje Preljina. Za vreme radova zauzete su preticajne trake u oba smera.
Danas će se izvoditi radovi na deonici između Arilja i Prilika u smeru od Ivanjice ka Arilju. Za vreme radova od 8.30 do 17.30, biće zauzeta jedna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozia.
Radova ima i na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora, kao i od Čačka ka Guči kod Spomen parka.
Na putničkim terminalima zadržavanja i danas mogu biti promenljiva, za sada nisu duža od 15 minuta, a na teretnim terminalima na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, zadržavanja su oko dva sata, na Kelebiji tri, a na Šidu oko sat vremena.

Поделите вести