[rstr_selector]

Danas počinje leto

Danas u 12 sati i 7 minuta stiže leto, a prvog letnjeg dana u Srbiji će biti sunčano i toplo. Posle podne na severu i u planinskim predelima se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren vetar. Najviša dnevna temperatura biće od 28 do 31 stepen.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrZbog radova na priključku na vodovodnu mrežu u Ulici kralja Petra I, moguće je kratkotrajno zatvaranje vode, a doći će do obustabe saobraćaja u  delu ulice od Karađorđeve do Cara Dušana. Takođe je moguće i da će u toku dana kratkotrajno biti obustavljen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Mišovića kod benzinske pumpe Helion gde će se takođe izvoditi radovi na priključenju na vodovodnu mrežu.
U Gornjem Milanovcu je do 10.00 voda  zatvorena u ulicama Solunskoj i Đenerala Terzića, a od 8.00 do 12.00 u 1300 Kaplara, Trušovoj, Mutapovoj i delu Ulice Miloša Velikog.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 89 intervencija od kojih 41 u ordinaciji, a 48 na terenu. U Gornjem Milanovcu je bilo manje posla za lekare u Hitnoj medicinskoj službi koji su obavili 26 ambulantnih pregleda, a šest puta su izlazili na teren. Ivanjička Hitna pomoć je imala 59 intervencija od kojih 55 u ordinaciji, a četiri na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaNepovolјna biometeorološka situacija za hronične bolesnike i osetlјive osobe. Savetuje se oprez i pridržavanje saveta lekara. Meteoropatske reakcije biće izražene u vidu razdražlјivosti, kao i bolova u mišićima i zglobovima. Neophodna je maksimalna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dva dečaka, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu već dva dana nije bilo porođaja.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Gornjem Milanovcu se u toku prethodna 24 sata dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe teško povređene. U Čačku, Ivanjici i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana u Mrčajevcima gde će radari biti od 12.00 do 20.00 časova.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Prvi dan leta donosi uglavnom povoljne vremenske prilike i suve kolovoze, samo je posle podne i uveče moguća kiša uglavnom u  planinskim predelima, saopštio je Automoto savez Srbije. Danas počinju radovi na vijaduktu u Šljivovici na putu Sušica – Kremna zbog kojih će se vozila naizmenično propuštati. Isti režim vozače očekuje i na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac gde su u toku radovi na sanaciji klizišta, kao i na deonici Guča – Ivanjica zbog sanacije klizišta u Vučkovici.

Na deonici Pakovraće – Kratovska stena zbog radova na kavanju nestabilnih kosina saobraćaj se od 07.00 do 17.00 časova odvija uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta. Usporen saobraćaj vozače očekuje i zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka gde se saobraćaj preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu vozila preusmeravaju na alternativne saobraćajnice.

Do 2. jula izvode se radovi i na deonicama Požega – Divljaka, a u toku su radovi i na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde se saobraćaj do kraja juna odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone na snazi je zabrana kretanja.

Поделите вести