[rstr_selector]
Image by Michael Schwarzenberger from Pixabay

Danas pojačana radarska kontrola na putevima u Čačku

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica lakše povređena, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Danas će biti pojačana radarska kontrola pa će radari do 16.00 časova biti na putu između Beljine i Ovčar Banje, od 14.00 do 22.00 časa na deonici Trnava – Lipnica, od 16.00 časova do ponoći biće na putu od Beljine ka Konjevićima,i, od 22.00 časa do 02.00 sata iza ponoći kontrola brzine kretanja vozila planirana je  na gradskim saobraćajnicama. Od 02.00 do 06.00 sati sutra ujutru radari će biti u Konjevićima, a od 22.00h do 06.00h u Mrčajevcima.

Elektrosnabdevanje

Danas će u Gornjem Milanovcu, zbog radova na remontu trafostanice od 9.00 do 14.00 časova, bez struje biti potrošači u stambenim zgradama u Železničkoj ulici preko puta kasarne, kao i naselja Ivice, Mišovića put, Rasadnik, Stara pruga, Ivovik, oko Firme „9. Septembar“ i naselje kod Četvrte osnovne škole.

Vodosnabdevanje

Na vodovodonj mreži u Čačku nema kvarova, a u Gornjem Milanovcu je došlo do pucanja vodovodne cevi u ulici Vojvode Mišića, zbog čega će prekid u snabdevanju vodom od 09.00 do 13.00 časova imati potrošači u pomenutoj ulici od Brusničke škole do centra.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Usled priliva toplijeg vazduha savetuje se izbegavanje većih fizičkih napora i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju će danas biti povoljni, saobraćaj je uglavnom umerenog intenziteta, a na usporenu vožnju treba računati na deonicama gde se izvode radovi.
Danas do 15.00 časova se izvode radovi na košenju putnog pojasa, na deonici autoputa Takovo – Preljina,  zbog čega je zatovrena zaustavna traka, a saobraćaj se odvija preticajnim i voznim trakama. Na deonici Ljig – Takovo, u smeru ka Čačku se izvode radovi u voznoj saobraćajnoj traci, i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
U toku je rehabiitacija mosta na Bresničkom potoku, na putu između Knića i Mrčajevaca zbog čega se vozila naizmenično propuštaju, a isti režim je i na putu između Bajine Bašte i Perućca gde se izvode radovi na sanaciji klizišta Bušinsko polje.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Šid, Batrovci i Kelebiji teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju dva sata, a na Horgošu tri sata.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести