[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Danas pojačana radarska kontrola

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije u Čačku su se juče dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe lakše povređene, a po jedna saobraćajna nezgoda dogodila se u Gornjem Milanovcu i Ivanijci, gde su dve osobe lakše povređene. Za danas je planirana pojačana radarska kontrola na području Čačka, pa će radari od 10.00 do 14.00 časova biti u Preljini, od 10.00 do 18.00 na putnom pravcu Prijevor – Trbušani, od 14.00 do 22.00 časa u Međuvršju, a od 22.00 do 02.00h na obilaznici oko Čačka.

Stanje na putevima

Vozači u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji moraju računati na zimske uslove vožnje. U ovim područjima treba koristiti magistralne puteve i puteve koji spadaju u I prioritet čišćenja, na kojima je prohodnost bolja. Svi putevi I i II prioriteta u ovim krajevima su prohodni, s tim što je u planinskim predelima kolovoz mestimično prekriven snegom do 5 centimetara, a snega u raskvašenom stanju ima i na pojedinim deonicama magistralnih puteva na području Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Ivanjice, Sjenice, Novo g Pazara, Loznice , Špapca, Ljubovije, Požege, Bajine Bašte, Valjeva, Kraljeva, Raške i Kruševca. Putevi u planinskim predelima su pod snegom, a slično je i na prilazima ski centrima gde je obavezna upotreba lanaca. Neprohodni su putni pravci Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti – Odvraćenica
Produženi su radovi na prilazu Divčibara iz pravca Brežđa koji se izvode na deonici između Krčamara i Divčibara. Prilazni put ka ovoj planini vodi preko Valjeva i Kaone. Radova ima i na regionalnom putu između Kokinog broda i Pribojske banje gde se saobraćaj odvija sporije, a nakon sanacije odrona na magistgralnom putu Brodarevo – Gostun, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, a teretna vozila se duže zadržavaju na prelazima ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama se savetuje izvesna opreznost. Poseban oprez se savetuje astmatičarima, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Osetlјive osobe mogu osećati pojačane meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u kostima i zglobovima. U saobraćaju je neophodna izuzetna opreznost.

Hitna pomoć

Lekari čačanske hitne pomoći imali su u toku prethodna 24 sata 78 intervencija, više posla bilo je an terenu gde su obavili 56 pregleda, a u ordinaciji su pregledali 22 pacijenta. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano je 20 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

 

Поделите вести