Danas prijatnije temperature, od sutra ponovo veoma toplo

Danas prijatnije temperature, od sutra ponovo veoma toplo

0
Vremenska prognoza

Posle vrelog julskog talasa, u Srbiji se očekuju malo prijatnije temperature. Danas će najviša dnevna biti od 29 stepeni na severu, do 35 na jugoistoku zemlje. U većini krajeva će biti pretežno sunčano, na jugu i jugozapadu popodne umereno oblačno ponegde sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab promenljivog pravca.
I u Čačku će danas biti pretežno sunčano i toplo, posle podne uz umerenu oblačnost. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 32 stepena.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je saopštio da se od sutra  ponovo očekuje da temperature pređu 35, a u četvrtak lokalno dostignu i 38 stepeni.

Bioprognoza

Očekivane relativno povoljne biometeorološke prilike i termički uslovi mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, izuzev srčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na izmeštanju mernih mesta iz trafostanice Ključka 2, od 8 do 14 časova bez struje će biti Ključka uica. Kvarova ima na niskom naponu u Milićevcima, Donjoj Ježevici, Trbušanima i na Gučkom putu. Radovi na njihovom saniranju obavljaće se u toku pre podneva. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici ima manjih kvarova na niskonaponskoj mreži na seoskom području, ali nije veliki broj potrošača bez struje.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave juče su se u Čačku dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih osoba, a jedna se dogodila u Lučanima takođe bez povređenih lica.
Radarske kontrole biće na putnom pravcu od Parmenca ka Preljini do 16.00 časova, a od 22.00 časa do 02.00 u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

U odnosu na dane vikenda manji broj vozila prisutan je na našim glavnim putnim pravcima. Međutim i dalje je pojačan priliv vozila na graničnim prelazima pa povremeno može dolaziti do zadržavanja i na uzalnim i na izlaznim rampama. Ukoliko možete da planirate putovanje birajte ranije jutarnje sate ili kasnije popodnevne, nakon 17 časova. Veliki je broj sanacionih radova zbog kojih je izmenjen režim saobraćaja a na pojedinim deonicama je saobraćaj i obustavljen zbog čega morate koristiti i obilazne puteve.
Do 13. avgusta izvodiće se radovi na ispiranju kišne kanalizacije na deonici Ljig – Takovo u smeru od Čačka ka Beogradu. Radovi će se izvoditi u razdelnom pojasu, a od 8 do 16 časova saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka. Zbog radova na sanaciji klizišta na deonici Buk – Ušće, u blizini manastira Studenica, saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje za putnička vozila, dok je saobraćaj za teretna vozila obustavljen i preusmeren na putni pravac Ivanjica – Preko brdo – Odvraćenica – Novi Pazar.
Prema informacijama Uprave granične policije putnička vozila na graničnom prelazu Preševo, na izlazu čekaju oko 30 minuta, a na prelazu Gostun oko 50, dok se teretna motorna vozila na Batrovcima zadržavaju oko 120 minuta, na Šidu oko 60, na Horgošu 90 minuta, na graničnom prelazu Kelebija oko 180 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR