[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Danas se očekuju pojačan saobraćaj i zastoji na putevima

Stanje na putevima

Poslednji dan Prvomajskih i Uskršnjih praznika obeležiće nešto toplije vreme uz moguć razvoj oblačnosti, ali i pojačan saobraćaj koji se tokom popodneva i večeri očekuje na svim prilazima većim gradovima.
Na autoputu Miloš Veliki se takođe očekuje povećan intezitet saobraćaja, pa će svi naplatni kanali u toku dana biti u funkciji bez pauze u cilju bržeg prolaska vozila. Na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu. Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se i na obilaznici oko Čačka u smeru ka Preljini, na Ibarskoj magistrali, na autoputu E 75 na naplatnima rampama Pojate, Mali Požarevac i Stara Pazova, pa će vozačima danas biti potrebno više strpljenja za volanom. Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, pa ako želite da izbegnete gužve, preporuka je da ove prepodnevne sate iskoristite za putovanje.
Prema informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila na graničnom prelazu Kelebija na izlazu iz Srbije čekaju do 120 minuta, a na Horgošu 90 minuta.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni stuba u toku pre podneva će doći do kratkotrajnog isključenja struje u delu Loznice. Na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nema kvarova na elektro mrežama, kao ni planiranih isključenja za danas.
Za sutra su planirani radovi na zameni kablova u stambenoj zgradi u Nemanjinoj ulici, pa će od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u ulazima 34, 36, 38 i Uilici Koče Anđelkovića brojevi 1 i 3.

Bioprognoza

Povolјne biometeorološke prilike i termički uslovi u domenu optimalnih vrednosti usloviće smanjenje uobičajenih tegoba kod svih hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa disajnim tegobama. Mogući su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 38 pacijenata, a na terenu su intervenisali 42 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirano je 25 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta.

 

 

Поделите вести