Danas se završava grejna sezona u Čačku

Danas se završava grejna sezona u Čačku

„U pripravnosti ostajemo do 3. maja u slučaju da spoljne temperature u toku dana budu ispod 12 stepeni, eventualno ako dođe do nekog značajnijeg zahlađenja“

2

Grejna sezona u Čačku je produžena posle 15. aprila i bilo je planirano da se završi posle prvomajskih praznika. Stanovi su prethodnih dana grejani samo u jutarnjim satima kada je bilo najhladnije, a JKP za grejanje „Čačak” je odlučilo da od danas prekine sa isporukom toplotne energije, kaže Miljan Štrbac, tehnički direktor preduzeća.
– S obzirom na to da su dnevne temperature koje se očekuju i u narednom period visoke, odlučili smo da obustavimo grejanje. U pripravnosti ostajemo do 3. maja u slučaju da spoljne temperature u toku dana budu ispod 12 stepeni, eventualno ako dođe do nekog značajnijeg zahlađenja. Od sutra javljaju toplija jutra tako da nema smisla više grejati. Ovo je u obostranom interesu jer se grejanje obračunava prema potrošnji i ako nastavimo sa isporukom toplotne energije, povećaćemo i račune građanima, rekao je Miljan Štrbac.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR