[rstr_selector]
Foto_Plakat: Biciklistički savez Srbije

Danas startuje 62. Trka kroz Srbiju

Šezdeset druga Trka kroz Srbiju održava se od 14. do 17. septembra, a u karavanu Trke se ove godine nadmeće 19 ekipa sa 114 vozača koji stižu iz 29 država iz celog sveta.

Start prve etape je 14. septembra u 17.00 časova u Požarevcu, a vozi se do Mionice 147,6 kilometara.

Druga etapa, u dužini od 149,8 kilometara, vozi se 15. septembra od Mionice do Čačka.

Treća etapa startuje 16. septembra iz Čačka u 10.00 časova, a cilj je u Prijepolju posle 153,3 kilometra.

Trka se završava četvrtom etapom 17. septembra. Start je u 10.00 časova ispred manastira Mileševa, vozi se 156,5 kilometara, a cilj je u Čačku.

Prema rečima Dragana Dostanića, sportskog direktora Biciklističkog kluba ,,Borac”, najteže etape takmičare očekuju na putu od Čačka do Prijepolja i natrag.

– Skoro sve etape su iste što se tiče kilometraže, ali etapa od Čačka do Prijepolja i od Prijepolja do Čačka su najteže jer prelaze preko planina. Za Prijepolje se ide preko Prilika, Mučnja, Nove Varoši i Kokinog Broda, odnosno preko nekoliko veoma teških planinskih prevoja. A te etape će na kraju odlučiti pobednika.

Izostaće najbolji biciklisti ,,Borca“, šansu dobijaju mlađi vozači

Sagovornik kaže da je ovo jedna od masovnijih trka koja se vozi kroz Srbiju, ali da će sa nje ove godine izostati najbolji biciklisti „Borca”.

– Događale su se neke nepredviđene okolnosti. Naš ovogodišnji najbolji takmičar, Ognjen Ilić, koji je ove godine osvojio bronzanu medalju na Mediteranskim igrama, trebalo je da nastupi za reprezentaciju u ovoj trci. Međutim, on će nastupiti za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu koje se održava u Australiji iduće nedelje, tako da neće učestvovati u Trci kroz Srbiju. Pored toga, Marko Danilović i Aleksa Radmilac takođe neće učestvovati, jer treba da nastupe sa profesionalnom ekipom Ferei Metalac. U reprezentaciji nisu ni Dušan Rajović ni Veljko Stojnić, tako da je reprezentacija Srbije desetkovana. U sastavu će biti mlađi vozači koji će dobiti svoju šansu, rekao je Dostanić.

Organizatori Trke su Biciklistički savez Srbije i gradovi domaćini Požarevac, Čačak, Mionica i Prijepolje.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *