Danas sunčano i toplo, temperatura do 33 stepena

Danas sunčano i toplo, temperatura do 33 stepena

0
Foto: Dženarika Info
Vremenska prognoza

Danas će većem delu zemlje biti pretežno sunčano i toplo vreme. Uveče i u toku noći na severu Srbije se očekuje umereno naoblačenje sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom Vetar će biti slab do umeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od 10 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 29 do 33 stepenia
U Čačku i okolini će biti sunčano i toplo. Duvaće slab južni vetar, jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna do 32 stepena.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na srčane bolesnike, astmatičare i hipertoničare. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolja, zamaranje i smanjena koncentracija. Savetuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Policijska uprava

Prema podacima čačanske Policijske uprave, od petka do danas u Čačku su se dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su dva lica povređena, a jedan pešak je izgubio život. U Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima protekla tri dana nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje pažljivija vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa naročito ograničenja brzine kretanja.

Stanje na putevima

Početak radne nedelje uobičajeno donosi veći broj vozila na prilaznim putevima većih gradova, kao i na gradskim saobraćajnicama. Građevinska sezona je u punom jeku, što svakodnevno donosi nove radove na putevima.
Danas i sutra od 8 do 15 časova, izvodiće se radovi na košenju razdelnog pojasa na deonici autoputa Preljina – Pakovraće. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorene preticajne trake, u oba smera.
Produženi su radovina redovnom održavanju na deonici Mionica – Divci, u zoni mosta preko reke Kolubare, zbog čega se saobraćaj od 7 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima.
Na putu između Bajine Bašte i Perućca, kao i na delu Ibarske magistrale, između Progorelice i Bogutovca, izvode se radovi na sanaciji klizišta uz naizmenično propuštanje vozila.
Za one koji planiraju put ka Crnoj Gori, dobro je da znaju da se zbog radova obustavlja saobraćaj između graničnog prelaza Špiljani i mesta Rožaje od 8.00 h do 11.00 h i od 13.30 h do 16.30 h, dok se na putu koji od graničnog prelaza Jabuka vodi ka Pljevljima saobraćaj obustavlja od 9.00 do 15.00 časova.
Kada su u pitanju zadržavanja na grničnim prelazima, na putničkim terminalima nisu duža od 15 minuta, osim na graničnom prelazu Preševo gde se na izlazu iz zemlje, putnička vozila zadržavaju oko 40 minuta. Teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci čekaju tri sata, na Šidu četiri, a na Horgošu i na Kelebiji dva sata.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR