Danas sunčano i veoma toplo, sutra promena vremena

Danas sunčano i veoma toplo, sutra promena vremena

0
Vremenska prognoza

Danas će biti sunčano i veoma toplo uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Posle podne su na jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperautra biće od 31 do 34 stepena. Tokom noći na severu zemlje očekuje se naoblačenje, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima ponegde praćenim grmljavinom uz umeren do jak severozapadni vetar i pad temperature. Za sutra je najavljeno prolazno naoblačenje i zahlađenje, uz pojačan severozapadni vetar koji će na istoku Srbije imati jake, povremeno i olujne udare.  Najniža temperatura biće od 14 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

Bioprognoza

Nepovoljne biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojačane tegobe kod svih grupa hronično obolelih, pa im se preporučuje ograničenje fizičkih napora i striktno pridržavanje saveta lekara. Kod meteoropata su mogući problemi sa snom, glavobolja i neraspoloženje. Adekvatno odevanje uz primenu zaštite od UV zračenja se preporučuje svima. Oprez učesnicima u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

U Ulici Gvozdena Paunovića je pukla vodovodna cev kod broja 248. U pomenutoj ulici neće biti vode u toku pre podneva, a očekuje se da će kvar biti saniran do 12 sati.
U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže u delu Ulice Kneza Miloša, zbog koje je obustavljen saobraćaj u tom delu grada, od raskrsnice Amidžine i ulice Cara Lazara do Nemanjine. Za vreme radova moguće su i povremeno kraća isključenja vode. U slučaju dužih obustava u vodosnabdevanju, građani će vodom biti snabdeveni iz cisterne. Planirano je da radovi traju do 15. jula.

Hitna pomoć

Dežurni lekari u službi hitne medicinske pomoći u Čačku pregledali su 34 pacijenta u ordinaciji u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 28 puta. U Gornjem Milanovcu hitna pomoć je imala 38 intervencija od kojih 27 u ordinaciji, a 11 na terenu.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve devojčice. Ista informacija stiže i iz Gornjeg MIlanovca gde su takođe u toku jučerašnjeg dana na svet došle dve devojčice.

Stanje na putevima

S obzirom na to da je vikend i da je pred nama vreo dan, očekuje se veći broj vozila ka jezerima, rekama, izletištima, parkovima i drugim omiljenim mestima i šetalištima naših građana.
Na putu od Požege ka Zlatiboru vozače očekuje usporena vožnja jer se izvode radovi na rekonstrukciji kolovoza, pa se na više deonica saobraćaj obustavlja i naizmenično propušta uz pomoć semafora.
U toku su radovi sanaciji nadvožnjaka na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica. Saobraćaj se preusmerava preko devijacije koja je izgrađena u okviru prve faze radova.
Od 13. do 21. jula u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na odstranjivanju nestabilne stenske mase sklone odronu, na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, u Međuvršju. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem, sa povremenim obustavama u trajanju od 15-20 minuta.
U Ivanjici, na putu Luke – Lučka Reka, u mestu Tanaskovići saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.
Na putničkim terminalima naših grančnih prelaza prolazi se bez dužih zadržavanja, dok se na teretnim terminalima na izlazu iz zemlje mogu očekivati duža čekanja na izlazu iz naše zemlje ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR