Danas toplo vreme, vrednosti UV indeksa veoma visoke

Danas toplo vreme, vrednosti UV indeksa veoma visoke

0
Foto: Jill Wellington from Pixabay
Danas će biti sunčano i veoma toplo vreme. Vetar će biti slab, promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura biće od 30 do 33 stepena.
Bioprognoza

Očekivane relativno povoljne biometeorološke prilike i termički uslovi mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, izuzev srčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti.

Hitna pomoć

Dežurni lekari u hitnoj pomoći u Čačku imali su 61 intervenciju u toku prethodna 24 sata, o toga je 30 pregleda evidentirano u ordinaciji, a 31 na terenu. U milanovačkoj hitnoj pomoći lekari su obavili 28 ambulantnih pregelda. a četiri puta su izlazili na teren.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovana su dva kvara, oba u Ljubiću i to u ulicama Slavka Krupeža i Dragoslava Bojića. Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda biće sanirani u toku pre podneva, a za vreme radova je moguće kratkotrjno isključenje vode. U Gornjem Milanvocu je u toku rekostrukcija Ulice Rada Končara u kojoj će voda biti zatvorena do 14 časova.

Uprava saobraćajne policije

Juče se u čačku dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, dok su u saobraćajnoj nezgodi koja je evidentiranana na području Gornnjeg Milanovca tri osobe prošle sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće do 14 časova na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Porodilište

U čačanskom i milanovačkom prodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe. U Čačku dve dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu dečak i devojčica.

Stanje na putevima

Pred vozačima je sunčan i topao dan sa visokim dnevnim temperaturama. Saobraćaj je za sada umerenog intenziteta i prohodnost najopterećenijih putnih pravaca je dobra, ali zbog građevinske sezone koja je u punom jeku vozače na velikom broju deonica očekuje izmena režima saobraćaja.
Na magistralnog putu od Pakovraća ka Užicu izvode se radovi na sanaciji nestabilnih kamenih kosina na deonici Gorjani – Sevojno, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta.
Na deonici Preko Brdo-Odvraćenica, produženi su radovi na asfaltiranju kolovoza do 10. avgusta pa je i dalje na snazi obustava saobraćaja, dva puta dnevno po tri sata.
Na deonici Ivanjica – Ušće, kod klizišta „Bedina Varoš“ došlo je do dodatnog klizanja terena, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila.
U toku su se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije za maglu na deonici od petlje Takovo do petlje Preljina, koji se izvode u pokretu od 7 do 16 časova, sa zatvaranjem zaustavne saobraćajne trake.
Stanje na graničnim prelzaima kao i prethodnih dana, na putničkim terminalima nema zadržavanja vozila, dok vozači tertnih motornih vozila mogu očekivati nešto duža zadržavaju na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR