[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Danas umereno oblačno i malo svežije vreme

Vremenska prognoza

Danas će u većem delu zemlje biti promenljivo oblačno i malo svežije vreme u odnosu na juče, u većini mesta suvo, ponegde sa kratkotrajna kiša. Vetar slab, severni i severeistočni. Najviša dnevna temperatura biće od 17 stepeni na severu do 23 stepena na jugoistoku.
U Čačku će danas biti pretežno oblačno, posle podne povremeno uz sunčane intervale. Duvaće slab severoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 20 stepeni.

Vodosnabdevanje

U Jezdini je došlo do pucanja vodovodne cevi zbog čega je bez vode zaselak Markovići. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova moguće je kratkotrajno nestajanje vode. U Gornjem Milanovcu su sinoć završeni radovi u Ulici Dragiše Nikolića nakon čega je uspostavljeno normalno vodosnabdevanje, pa se jutros beleži uredna isporuka vode.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema planskih isključenja struje za danas, a sitniji kvarovi na mreži biće sanirani u toku pre podneva. Na području Dragačeva se izvode radovi na dalekovodu pa će u toku prepdneva bez struje biti Donja Kravarica, Lopaš i Prilipac.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 72 puta. U ordinaciji je evidentirano 28 pregledam a na terenu 44. U Gornjem Milanovcu lekari hitne medicinske pomoći pregledali su 28 pacijenata u ordinaciji, a obavili su i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim obolјenjima i labilnim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija moguće su promenlјivo raspoloženje, nesanica i glavobolјa. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Policijska uprava

Prema podacima iz saobraćajne policije, u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teško povređeno, a tri osobe su zadobile lakše telesne povrede. Radarske kontrole biće do 16.00 časova na putnom pravcu od Parmenca ka Mrčajevcima, a na gradskim saobraćajnicama od 18.00 do 22.00 časa.

 

 

 

Поделите вести