Danas veoma toplo, ali nestabilno vreme

Danas veoma toplo, ali nestabilno vreme

0
Image by Alexey Marcov from Pixabay
Vremenska prognoza

Danas će u Srbiji biti i sunca i oblaka i biće veoma toplo. Ujutru će na severu zemlje biti umereno oblačno sa kratkotrajnom kišom, a sredinom dana i posle podne uz promenljivu oblačnost lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju su širom zemlje. Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, praćene gradom i jakim vetrom, naročito u brdsko-planinskim predelima. Najviša dnevna temperatura biće od 25 do 31 stepen.
U Čačku i okolini tokom pre podneva će biti pretežno sunčano, a tokom dana se očekuje umereno naoblačenje. Duvaće slab južni vetar, a najviša dnevna temperatura biće oko 30 stepeni.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Osobama sa cerebrovaskularnim oboljenjima i oboljenjima srca se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Elektrosnabdevanje

Na području Čačka nema većih kvarova na elektromreži, a nema ni planiranih isključenja struje za danas. U Gornjem Milanovcu ima manjih kvarova na niskonaponskoj mreži koji će biti sanirani u toku prepodneva, a Gojna Gora će biti bez struje od 8.00 do 15.00 časova zbog planiranih radova na dalekovodu.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na izradi priključka na vodovodnu mrežu u ulicama Cara Lazara i Kneza Miloša u Čačku doći će do prekida u snabdevanju vodom od 08.00 do 14.00 časova. U Prvomajskoj je ponovo pukla cev kod broja 56, radovi na popravci će se obavljati u toku prepodneva.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta, kolovozi su suvi, a vidljivost je dobra. Međutim u toku dana povremeni pljskovi mogu donositi promenljivo stanje kolovoza, naročito u brdsko planinskim predelima.
Danas će se od 9 do 16 časova, izvoditi radovi na otklanjanju kvarova na sistemu osvetljenja u tunelu Trbušani, na deonici Auto-puta „Miloš Veliki“. Tokom radova saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom kroz levu tunelsku cev, dok će se kroz desnu cev odvijati najpre voznom, a zatim zaustavnom saobraćajnom trakom.
Danas će se izvoditi radovi na deonici Nova Varoš – Bistrica u smeru Prijepolje – Nova Varoš, gde će do 17 časova i 30 minuta biti zauzeta jedna saobraćajna traka pa će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim i teretnim terminalima nema dužih zadržavanja, a teretna vozila na graničnim prelazima Šid i Batrovci na izlazu iz Srbije čekaju dva sata, na Horgošu tri, a na Kelebiji četiri sata.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR