[rstr_selector]
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Danas veoma toplo uz visoko UV zračenje

Vremenska prognoza

U većem delu Srbije danas će biti sunčano i toplo, a najtoplije će biti na jugu i istoku zemlje. Rashlađenje u vidu kiše i pljuskova sa grmljavinom posle podne se očekuje samo na planinama. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura biće između 31 i 37 stepeni.
U Čačku će danas biti sunčano i veoma toplo uz slab severozapadni vetar, a najviša dnevna temperatura biće oko 35 stepeni.

Bioprognoza

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalјe savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Potrebno je adekvatno odevanje i aktivnosti u skladu sa dnevnim temperaturama, kao i zaštita od UV zračenja u periodu od 11 do 16 časova.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog ugradnje nove trafostanice u Negrišorima, do 16 časova bez električne energije biti zaseoci Razdolje i Stevanovići. Na niskonaponskim mrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici ima manji broj kvarova koji će biti sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

Jutros su registrovani kvarovi na vodovodnoj mreži u u Preljini, Prislonici i na Gučkom putu. Radnici čačanskog Vodovoda rade na njihovom saniranju a za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode. U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na vodovodnoj mreži i prekida u snabdevanju vodom u Cerskoj ulici. Normalizacija u vodosnabdevanju očekuje se do 13:30.

 

Поделите вести