[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Danas zatvoren saobraćaj u delu Gospodar Jovanove

Vodosnabdevanje

Prekida u snabdevanju vodom u Čačku nema, osim kratkotrajnih u delu Trbušana gde se izvode radovi na vodovodnoj mreži. Danas će se izvoditi radovi na kanalizacionoj mreži u Gospodar Jovanovoj ulici, zbog čega će  biti obustavljen saobraćaj u delu ulice od Pošte do raskrsnice sa Karađorđevom ulicom. Obustava saobraćaja na snazi će biti od 08.00 sati so 17.00 časova.

Elektrosnabdevanje

Ivanjički kraj je juče ponovo zadesilo nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i jakim vetrom, pa je veliki broj kvarova na niskonaponskoj mreži, najviše ih u brdsko-planinskom području. Ekipe će u toku prepodneva raditi na saniranju kvarova, a normalizacija u snabdevanju strujom se očekuje u toku dana.
Na području Dragačeva kvarova ima u delovima Puhova, Goračićia, Milekića, Kravarice i Kotraže, a do 20. juna se izvode radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže pa će svakog dana od 08.00 do16.00 časova, bez struje ostajati potrošači u delu Milatovića, zaseok Bežanići, i u Dublju zaseoci Ćendići i Rakićevići.

Vremenska prognoza

U jutarnjim satima po kotlinama i duž rečnih dolina na zapadu, jugozapadu i jugoistoku zemlјe, u Pomoravlјu, kao i na Crnom Vrhu kod Bora, mestimično se očekuje magla koja će ponegde smanjivati vidlјivost ispod 200 metara. U toku dana će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i u većem delu zemlje suvo. Od sredine dana u severozapadnoj, zapadnoj, jugozapadnoj i južnoj Srbiji ponegde se očekuju kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 28 do 31 stepen.
U Čačku će tokom prepodneva biti promenljivo oblačno, popodne se očekuju sunčani intervali. Jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna do 29 stepeni.

Bioprognoza

Relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bočesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta, prohodnost puteva je dobra, ali i danas na promenljivo stanje kolovoza mogu uticati padavine najavljene posle podne i uveče na zapadu i severozapadu zemlje.
Do 25. juna se izvode radovi na redovnom održavanju deonice Bumbarevo Brdo – Mrčajevci. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima. Danas i sutra se izvode radovi na košenju putnog pojasa na petlji Preljina – Takovo, zbog kojih je zatvorena zaustavna saobraćajna traka.
Na deonici Bajina Bašta – Perućac se izvode rasdovi na sanaciji klizišta „Bušinsko polje“. Radovi će se izvoditi do septembra, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Produžena je obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji državnog puta Brežđe – Divčibare, na deonici Krčmar – Divčibare, pa se i dalje koristi obilaznica preko Mionice, Valjeva i Kaone.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, a kamioni i šleperi na Kelebiji čekaju 180 minuta, na Horgošu i Batrovcima 240, a na Šidu 300 minuta.

Поделите вести