[rstr_selector]

Danonoćna dežurstva u Kniću zbog opasnosti od novih poplava

U Kniću je sinoć održana sednica Štaba za vanredne situacije zbog poplava koje su zadesile ovaj kraj. Štab je u stalnom zasedanju, organizovana su danonoćna dežurstva, od nadležnih u Kragujevcu zatražena je pomoć u mehanizaciji, bageri, kiperi, cisterne za fekalnu kanalizaciju i pumpe za izvlačenje vode.

Formiraju se sektorske komisije za procenu štete

Na sednici opštinskog veća, održanoj jutros, doneta je odluka da se formiraju komisije koje će raditi na popisvanju i proceni štete. Organizovana su dežurstva svih preduzeća i pravnih subjekata jer su najavljene nove padavine, objašnjava Miroslav Nedeljković, predsednik opštine Knić.

– Sinoć smo održali sednicu Štaba za vanredne situacije gde smo definisali dežurstva i korake u smislu snabdevanja ljudi pijaćom vodom, čišćenja ulica i ispiranja od izlivenih fekalija po naseljenim mestima. Danas smo na Opštinskom veću doneli odluku o formiranju komisija po sektorima, odnosno po oblastima za popisivanje i procenu štete. Čeka nas veliki posao jer imamo ozbiljne štete. Ono što nas plaši jeste vremenska prognoza koja najavljuje još padavina, a znamo da je zemlja prezasićena vodom. Mi smo na svim tačkama gde je bilo najugroženije preduzeli sve potrebne mere sa Sektorom za vanredne situacije, policijom, vatrogascima, Ministarstvom poljoprivrede i sa ljudima iz „Srbijavoda” koji su nas juče posetili da bi izvršili uvid u stanje i dali nam preporuke za uređenje vodotoka, korita i bočnih pritoka reke Gruže, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *