Претрага
[rstr_selector]

Dejan Mijatović odlazi u Oldenbug

Čačanin Dejan Mijatović, nekadašnji košarkaš „Borca” i košarkaški trener sa iskustvom u radu, kako u domaćim tako i u inostranim klubovima, prihvatio je ponudu iz Nemačke i odlučio da karijeru nastavi u ekipi Oldenburga koja je završila sezonu u Bundesligi na četvrtom mestu.

–  Kontakt i saradnja između mene i košarkaškog kluba Oldenburg je postojala još dok sam bio u inostranstvu, konkretno u Dubaiju. Njihova želja je bila da se postavi sistem, pošto se radi o jednom izuzetno ozbiljnom klubu koji je po budžetu i organizovanosti sigurno u četiri najbolja kluba u Nemačkoj zajedno sa Bajernom, Bambergom i Albom. Nemački Oldenburg ima jednu sjajnu infrastrukturu, gospodina Hermana Šulera koji je izuzetno ambiciozan predsednik i uspešan biznismen, kao i Srđana Karića, sportskog direktora koji je alfa i omega tog projekta, kaže Dejan Mijatović.

Dejan Mijatović navodi da je u planu unapređenje mlađih kategorija kako bi se seniorski staž napravio kvalitetnijim.

-Njihov plan je da se unapredi rad sa mlađim kategorijama, da se prelaz iz juniorskog u seniorski staž napravi vrlo kvalitetnim, kako bi oni mogli da u narednom ciklusu dobiju igrača iz sopstvenog pogona koji bi igrao za seniorski tim Oldenburga i koji bi im pomogao da naprave neke takmičarske rezultate. Podizanje košarke u celoj regiji, edukacije trenera u tom delu Nemačke, saradnja sa šefom struke, sa prvim timom, postavljanje kompletnog sistema je ozbiljan i obiman projekat. Taj sportski košarkaški motiv je mene usmerio da posle mog dolaska i uloge u Partizanu krenem i nastavim dalje na tom košarkaškom putu, navodi naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести