[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Delovi Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Dragačeva bez struje

Elektrosnabdevanje

Danas su u Čačku planirani radovi na elektro mreži zbog kojih će dolaziti do isključenja struje i na gradskom i na seoskom području. Zbog radova na mreži niskog napona od 09.00 do 17.00 časova bez struje će biti potrošači u ulicama Braće Topalović, Dragana Ćubovića od broja 1 do 29 i od broja 2 do 10, u Vojvode Stepe brojevi 287 i 289, u ulici Jakova Albaharija od broja 12 do broja 28, i ulici 209 od broja 15 do 27.
Od 09:00 do 15:00 časova bez električne energije biće potrošači u delu Brđana i Prislonice od magistrale ka Vujnu, potes Kolonija.
Zbog radova na raskresu rastinja u zoni dalekovoda od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biće Slatinska Banja, zaseok Suvarje u Slatini, Žaočani, Premeća, Petnica, zaseok Jovanići u Kačulicama, kao i deo Lazca, potes Trešnjica.
Od 10.00 do 12.00 sati zbog radova na dalekovodu bez električne energije biće potrošači u Konjevićima oko Crkve, oko kružnog toka i Auto-Čačka, zatim Živanića put i deo Preljine od Triangle ka Kraljevu do ELP pumpe.
Na Rudniku je registrovan kvar na dalekovodu zbog čega su bez struje zaseoci Zveza i Gradovi, kvar će biti saniran u toku pre podneva, a zbog planiranih radova 09.00 do 14.00 časova bez struje će ostati potrošači u Svrackovcima, Sastavci i Brdo groblje.
U Dragačevu su i danas planirani radovi na seči rastinja u trasi dalekovoda a bez struje će od 9 do 14 časova biti LIvade, zaseoci Stojkovići, Pajovići i Timok u Kaoni.
U Ivanjici će zbog radova u trafostanici od 10.00 do 12.00 sati bez električne energije biti potrošači iz Rzinja a do kraćih prekida dolaziće u mesnim zajednicama Osonica i Luke.

Vodosnabdevanje

U Ulici Dobrile Klisarić u Ljubiću, danas će se izvoditi radovi na izradi priključaka na vodovodnu mrežu. Do povremenih isključenja vode dolaziće u toku pre podneva. U ostalim delovima Čačka vodosnabdevanje je uredno.
U Gornjem Milanovcu je jutros pukla vodovodna cev u Nemanjinoj ulici, pa je došlo do prekida u snabdevanju vodom. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji kvara, a očekuje se da će do 12 sati biti uspostavljeno normalno vodosnabdevanje.
Usled nestanka električne energije delovi varošice Rudnik su bez vode, i to Kolonija, Šumska kuća i Gradovi, a nakon saniranja kvara na elektro mreži očekuje si normalizacija u snabdevanju vodom.

Bioprognoza

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba.U jutarnjim satima izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu umora i pospanosti. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 29 pacijenata, a na terenu su intervenisali 41 put. Za lekare hitne medicinske službe u Gornjem Milanovcu bilo je manje posla, oni su u ordinaciji obavili 16 pregleda.

Stanje na putevima

Magla smanjuje vidljivost po kotlinama zapadne i južne Srbije, a pažljivije treba voziti kroz stenske useke i klisure na kojima je moguća pojava odrona. Saobraćaj je umerenog intenziteta i tokom dana će se odvijati po uglavnom suvim kolovozima.
Od od 8 do 15 časova, izvode se radovi na pranju tunela „Brančić“, u smeru ka Beogradu, a za saobraćaj je zatvorena vozna saobraćajna traka.
U tunelima Šarani i Savinac od danas do sutra u 9 sati izvodiće se pripremni radovi za zatvaranje leve tunelske cevi u smeru ka Beogradu zbog servisnih pregleda tunela najavljenih za sredu.
U desnim tunelskim cevima „Šarani“ i „Savinac“, usmeru ka Čačku, zatvorene su za saobraćaj preticajne saobraćajne trake, a tokom izvođenja redovnih servisnih pregleda u sredu je planirano da se od 9 do 17 časova obustavi saobraćaj u levim cevima tunela „Šarani“ i „Savinac“, a za to vreme saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz desne cevi navedenih tunela.
Na deonici autpouta Takovo – Preljina u toku je ispiranje kišnih odvoda zbog kojih je u smeru ka Takovu saobraćaj povremeno usporen. Zbog izgradnje tunela na deonici autoputa Preljina – Požega, saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put, a zatvoren je i deo puta od Gojne Gore ka Ljubiću zbog izgradnje nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice koja se ukršta sa trasom auto-puta.
Na putu od Spomen parka ka Guči saobraćaj se od 7 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila zbog radova koji će trajati do 10. decembra.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, a na teretnim vozila se i dalje zadržavaju višesatno na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, dok se povremeno duža čekanja beleže i na prelazima ka Hrvatskoj.

Поделите вести