[rstr_selector]

Делови Чачка од јутрос без воде због пуцања цеви услед смрзавања, из Водовода апелују да се водомери заштите

Делови Чачка јутрос су остали без воде због пуцања водоводних цеви. Све екипе чачанског Водовода су на терену и радиће на санирању кварова према приоритету, каже Владимир Ђинић, шеф Службе одржавања и изградње у овом предузећу. Поред прекида у водоснабдевању, проблем представља и изливање воде која се због ниских температура леди на коловозу, па из тог разлога наш саговорник упозорава возаче да обрате пажњу приликом вожње у деловима града у којима је дошло до изливања воде на коловоз.

– Булевар Вука Караџића је тренутно без воде због пуцања цеви код број 64. То је практично од раскрснице са Улицом Стевана Првовенчаног, па све до Радничке улице. Други квар је у Милутина Мандића, то је улица близу Болнице. Ова санација је друга по реду хитности јер смо морали смо због „Чипсаре” да убрзамо процес санације квара будући да је пукла цев из које се они снабдевају водом. Пријављен је и квар и у Улици Кнеза Милоша код броја 100, негде отприлике код старог „Аутопревоза”, односно код Гучке и околних улица. Молимо грађане за стрпљење јер су нам све екипе на терену а санирање се обавља према приоритетима. Највећи проблем нам ствара вода која је истекла из тих пуклих цеви. Зато се овим путем обраћамо свим грађанима, односно превашодно возачима који пролазе овим деловима града, да када виде на асфалту велику количину воде да возе опрезно ако има поледице. Ми се одазивамо и долазимо на место што пре можемо како бисмо санирали истицање воде, али не можемо увек да стигнемо, а вода у међувремену почне да леди. Па још једном упозоравамо на опрезну вожњу у тим деловима града. Такође, имамо и квар на углу Војводе Степе и Учитељске улице, где такође истиче вода из водоводне шахте. Овај квар захтева већи посао, односно санирање целог чвора који се налази на раскрсници ових улица. Ту се такође појављује лед. Замолили смо молили колеге из „Путева” у току прошле ноћи да поспу овај део сољу, а ми ћемо пробати да санирамо овај квар данас у току дана. Ако не стигнемо данас, то место ће бити видно обележено хоризонталном сигнализацијом која ће упозоравати возаче да наилазе на део на којем има воде на асфалту. Још једном апелујемо на возаче возе опрезно на овим местима. Надамо се да ће ови кварови бити санирани у току преподнева. Квар на углу Учитељске улице и Улице Војводе Степе можда ће морати да сачека сутрашњи дан, видећемо још, али свакако ћемо пробати данас да га санирамо.

Владимир Ђинић овом приликом подсећа грађане да заштите водомере како не би дошло до залеђивања и пуцања мерних уређаја.

– С обзиром на то да је данас дошло до релативног отопљавања, апелујемо на грађане да обрате пажњу на водомере јер је сад најопасније време. Опасно је кад се водомери заледе, али кад почне нагло отопљавање настају велики проблеми тамо где се десило смрзавање инсталације или водомера, јер долази до хаваријског пуцања стакала на тим мерним уређајима. Зато молимо грађане да заштите мерне уређаје да не би трпели последице смрзавања.

Поделите вести