Delovi Čačka tokom prepodneva bez struje zbog planiranih radova

Delovi Čačka tokom prepodneva bez struje zbog planiranih radova

0
Foto: Dženarika Info
Elektrosnabdevanje

Iz čačanske Elektrodistribucije za danas su najavili isključenja struje zbog radova u trafostanici i to od 09.00 do 11.00 sati u Ulici Rada Azanjca. Do kratkotrajnog isključenja doći će u Ulici Vladike Nikolaja Velimirovića i u okolnim ulicama od 10.00 do 10.30, a od  11.00 do 11.30 struju neće imati naselje oko Gurman kafane, kao i Beljina, Parmenac, Riđage i Pakovraće.

U Donjoj Trepči je došlo do kvara u trafostanici u blizini škole, pa je taj deo sela jutros bez struje. Kvar će biti saniran u toku prepodneva.

Na teritoriji Ivanjice nema planiranih isključenja, a manjih kvarova ima na seoskom području i to u Kumanici, Cerovi, Milandži i Međurečju gde pojedina domaćinstva nemaju po jednu fazu. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku prepodneva.

Snabdevanje potrošača električnom energijom na području Gornjgeg Milanovca i Dragačeva je uglavnom uredno, dalekovodi su pod naponom, a nema ni kvarova na niskonaponskim mrežama.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu ovoga jutra nema kvarova, snabdevanje potrošača vodom je uredno.

U Ivanjici će se u toku prepodneva obavljati radovi na popravci kvara u ulicama Venijamina Marinkovića, Perse Rajević, Braće Rajković i Milana Mihajlovića. Stanovnici u ovim ulicama biće bez vode od 08.00 do 12.00 sati.

Stanje na putevima

Kiša i povremene snežne padavine donosiće danas mokre i klizave kolovoze. Poslednjih dana učestala je pojava odrona, naročito na području pored Ibra, deo između Raške i Rudnice, Brusa i Brzeća, na Đerdapskoj magistrali, a ima ih i kroz Ovčarsko – kablarsku, Grdeličku i Drensku klisuru, kao i u planinskim predelima Ivanjice, gde magla jutros otežava i usporava saobraćaj.

Prema informacijama iz zimske službe JP Putevi Srbije, svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, kao i putevi I i II prioriteta. Snega u raskvašenom stanju ima mestimično na području Ivanjice, Sjenice, Užica, Novog Pazara, Nove Varoši i Prijepolja. Preporuka vozačima je da na put ne kreću bez dobrih zimskih guma i kompletne zimske opreme, kao i da se u ovakvim vremenskim uslovima, odlučuju za puteve I reda na kojima je prohodnost uvek bolja.

Zabrana kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom uvedena je u planinskim predelima Ivanjice, Valjeva i Loznice.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema  zadržavanja, dok se na teretnim formiraju duže kolone kamiona na ulasku u Mađarsku i Hrvatsku.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Ivanjici se dogodila jedna u kojoj osim pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih lica.

Radarske kontrole će danas biti na gradskim saobraćajnicama u Čačku i na putu od Preljine ka Mrčajevcima. Planirano je da se kontrola brzine kretanja vozila vrši do 02.00 sata posle ponoći.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR