[rstr_selector]

Delovi Gornjeg Milanovca bez vode

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrIz JKP „Gornji Milanovac“ su saopštili da će zbog radova na vodovodnoj mreži do 12.00 sati bez vode biti sledeće ulice: Mine Karadžić, Gospodar Jevremova, Baba Višnjina, Rake Ljevajca, Vojvode Bojovića, Mladena Žujovića, Dragana Jevtića, Stanimira Ralovića, 17. septembra, Hilandarska, Gospodar Jovana Obrenovića, Vuka Karadžića, Jakova Obrenovića, Đenerala Milića, Đenerala Terzića, kao i Neškovića Naselje i Žižkovo Brdo, a Ulica Sremskog fronta će u periodu od 11.00 do 13.00 časova imati povremene prekide u snabdevanju vodom.
U Čačku, Guči i Lučanima nema planiranih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocDežurni lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su 21 pacijenta u ordinaciji u toku prethodna 24 sata, a u isto vreme su obavili i 32 kućne posete. U Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evedentirano je 26 pregleda i šest kućnih poseta, a u Ivanjici 68 ambulantnih pregleda i četiri izlaska na teren. Pomoć su najviše tražili astmatičari i pacijenti sa hipertenzijom, a pored toga povećan je broj pacijenata koji se javljaju zbog ujeda insekata, pa lekari savetuju adekvatnu zaštitu prilikom boravka u prirodi, pre svega korišćenje zaštitnih krema ili sprejeva, ali i izbegavanje mesta koja nisu uređena.

Bioprognoza

bio-not-smile-obr-80x80Očekivane biometeorološke prilike će izazivati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Glavobolјa i poremećaji sna su mogući kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak, a iz Gornjeg Milanovca već tri dana nije bilo porođaja.

Uprava saobraćajne policije

policijaNa području Čačka u toku jučerašnjeg dana dogodile su se tri saobrćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene.  U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole će biti, do 22.00 časa, na gradskom području Čačka.

Поделите вести