Delovi Preljine i Prislonice jutros bez vode, u toku sanacija kvara

Delovi Preljine i Prislonice jutros bez vode, u toku sanacija kvara

0
Ilustracija
Vodosnabdevanje

Zbog kvara na vodovodnoj mreži delovi Preljine i Prislonice ovog jutra su bez vode. Ekipe čačanskog Vodovoda su na terenu i rade na otklanjanju kvara, a normalizacija vodosnabdevanja očekuje se u toku dana.

Zbog nove havarije na Banjanskom vodosistemu koja se dogodila u toku noći, potrošači u Klatičevu, Širokom Polju i Nevadama ovog jutra su bez vode. Ekipe JKP ,,Gornji Milanovac” su noćas otklonile kvar, ali dok se bazeni ne napune vodom potrošači će se snabdevati iz cisterni koje će u toku dana saobraćati ulicama Suvoborskom, Cara Dušana, Natalije Carević i u Širokom polju.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona, u ponedeljak će bez električne energije biti potrošači u Mrčajevcima, od Šmita ka Erićima, u vremenu od 09.00 do 14.00 časova.

Na području Dragačeva, zbog radova na dalekovodu u ponedeljak od 09.00 do 12.00 sati bez struje će biti potrošači iz Markovice i Rtara, a od 13.00 do 15.00 časova potrošači sa područja Negrišora – zaseoci Stevanovići i Razdolje.

Zbog neophodnih radova na seči rastinja u zoni dalekovoda u opštini Ivanjica, u utorak 15. i u sredu 16. novembra od 08.00 do 17.00 časova bez električne energije biće potrošači iz Kovilja.

Na području opštine Gornji Milanovac, u utorak 15. novembra od 09.00 do 12.00 sati bez struje će biti Nakučani, Šilopaj, Davidovica, Kriva reka, Cerova i Mutanj.

Stanje na putevima

Kraj produženog vikenda u drugom delu dana doneće povremeno usporenu vožnju na prilazima većih gradova i na mestima gde je saobraćaj zbog radova usporen. Na duža zadržavanja treba računati i na pojedinim naplatnim rampama.

Prema informacijama iz JP „Putevi Srbije“, od 14. do 16. novembra od 07.00 do 12.00 sati saobraćaj će biti obustavljen na deonici Ribariće – Brnjak, a alternativni putni pravac je Raška-Jarinje.

U ponedeljak 14. i utorak 15. novembra, u tunelu Brančić izvodiće se radovi na održavanju opreme i sistema za upravljanje tunelima. U ponedeljak od 10 do 18 časova potpuno će biti obustavljen saobraćaj kroz desnu cev tunela, u smeru ka Čačku, a odvijaće se dvosmerno kroz levu cev tunela. U utorak, 15. novembra saobraćaj će biti obustavljen kroz levu cev tunela Brančić, u smeru ka Beogradu, a odvijaće se dvosmerno kroz desnu cev tunela.

Prema podacima iz Uprave granične policije, putnička vozila na graničnim prelazima jutros prolaze bez zadržavanja, ali se u toku popodneva očekuju pojačan saobraćaj i duža zadržavanja na graničnim prelazima sa Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom.

Saobraćajna policija

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode, obe na području Čačka, koje su rezultirale materijalnom štetom i jednom lakom telesnom povredom.

Radarske kontrole za danas su predviđene na širem području Čačka od 08.00 ujutru do 02.00 sata posle ponoći.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR