[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Delovi Trbušana danas i sutra bez struje

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na mreži niskog napona, od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biti potrošači u Trbušanima, u delu ulice Aleksandra Savića, leva strana prema Čačku. Deo Trbušana će i sutra biti bez električne energije zbog radova u trafostanici. Isključenje je planirano u vremenu od 8.00 do 12.00 sati u delu od kamenog mosta do Komune i kod škole u Tbrušanima.
Zbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji trafo stanice sutra će od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u Zablaću, Trnavi od raskrsnice prema Viljuši, Baluzi, Banjici, Ježevici, Kukićima, Slatini, Mršincima, Rajcu, Petnici, Lipnici i Kačulicama.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se naročto savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirana su 34 pregleda, a intervencija na terenu je bilo 27. Milanovački lekari su u stanici hitne medicinske službe pregledali 15 pacijenata a obavili su i sedam kućnih poseta.

Policijska uprava

Prama podacima iz Uprave saobraćajne policije u u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca dva lica su prošla sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće danas do 18.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju biće povoljni, jer se danas ne očekuju padavine. Saobraćaj je umerenog intenziteta, a više vozila tokom dana očekuje se na putevima ka turističkim centrima i izletištima. Zbog čestih temperaturnih razlika mogući su odroni zato treba voziti pažljivije pored Zapane Morave, dolinom Ibra i Drine, na đerdapskoj magistrali i na puteivma koji vode kroz planinske i stenske useke.
Zbog rekonstrukcije mosta preko Ateničke reke saobraćaj se u zoni radova odvija naizmeničnim propuštanjem uz pomoć semafora. Na Ibarskoj magistrali između Stepojevca i Lazarevca izvode se radovi u levoj traci u smeru ka Čačku. Tokom radova, od 7 do 17 časova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila iz oba smera, uz semaforsku signalizaciju.
Do 31. maja od 10 do 12 sati i od 14 do 16 časova dolazi do periodične obustave saobraćaja zbog radova na sanaciji kolovoza na deonici Mlanča – Ušće, u mestu Ralenovići.
Produženi su radovi na rehabilitaciji puta na deonici HE Đerdap – Kladovo. od 7 do 17 časova, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Prema podacima Uprave granične policije teretna vozila čekaju oko dva sata na graničnom prelazu Kelebija, na ostalim graničnim prelazima, nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести