[rstr_selector]

Demokrate konačno transparentna opozicija NS u Čačku

Sudeći po skoro svakodnevnom javnom prepucavanju političkih stranaka, kampanja za lokalne izbore u Čačku počela je onog trenutka kada su objavljeni rezultati parlamentarnih izbora.

Čačanska opozicija sve je glasnija u oštrim kritikama na račun vlasti, koja opet, sve manje bira sredstva kako bi se održala tu gde jeste.

U takvoj jednoj prepisci proteklih dana bili su gradski odbori Nove Srbije i Demokratske stranke. Povod za oglašavanje bili su rezultati ovomartovskih izbora, a i vlast i opozicija davali su svoje tumačenje ukazanog ili neukazanog poverenja glasača.

Prošle nedelje Gradski odbor Nove Srbije oglasio se kritičkim saopštenjem na račun čačanskog DS-a navodeći da je ova stranka u Čačku doživela izborni debakl. Uz napomenu da DS u Čačku nije prošao cenzus i da je osvojio svega 2.305 glasova, odnosno 4,37 odsto podrške biračkog tela, Gradski odbor Nove Srbije prozvao je čelnike čačanskih demokrata da podnesu ostavku „kao moralni čin za nikad manji broj glasova“.

U istom saopštenju naveden je niz, u političkom žargonu vrlo oštrih kritika na račun Dragan Brajovića, prvog čoveka čačanskih demoktara, koji protekle izborne kampanje nije štedeo napore da birače ubedi zašto treba da glasaju protiv Velimira Ilića. U čačanskim političkim krugovima kritičko obraćanje na dugogodišnje stolovanje braće Ilić nije novost, ali jeste da te kritike stižu sa adrese Demokratske stranke, u jasnoj i transparentnoj formi. Iz vladajuće Nove Srbije kao jedan od osnovnih razloga zbog kojih bi Brajović trebalo da napusti univerzitetsku katedru zajedno sa mestom stranačkog vođe, navode poslove koje je on ranije radio. U saopštenju se izričito navodi: „…da se uvaženi profesor Brajović u prethodnom periodu pokazao kao dobar trgovac ogrevnim drvetom, a veliko je pitanje da li on bolje prodaje ugalj ili ugled Demokratske stranke, tako da bi mu, po svemu sudeći, bolje bilo da profesorsku katedru i mesto čelnika DS-a u Čačku zameni nekom kancelarijom na stovarištu za ugalj, kako bi se bavio onim što mnogo bolje ume da radi“, kaže se u saopštenju Nove Srbije.

Dragan Brajović, ima dvogodišnji staž predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Čačku, a na ove izjave kaže:

Zbog izbornih rezultata pitanje odgovornosti postavljeno je u većini stranaka. Upitan da li će Gradskom odboru ponuditi svoju ostavku, Brajović kaže:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести