[rstr_selector]
Image by ri from Pixabay

Deo Avenije lipa bez grejanja zbog kvara na toplovodu

Grejanje

Prema informaciji iz JKP za grejanje „Čačak“, zbog radova na popravci kvara na toplovodu, danas će biti obustavljena isporuka toplotne energije u delu gornje Avenije lipa. Intervencija će se obavljati od 09.30 do 15.00 časova, a bez grajanja će biti Prehrambeno – ugostiteljska škola i zgrade u Bulevaru Vuka Karadžića, brojevi 39 B, 41 i 43 i u Ulici Stoje Tošić brojevi 12 A, 14 i 16.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na vodovonoj mreži koje će radnici čačanskog „Vodovoda“ obavljati u toku prepodneva na uglu Bulevara Vuka Karadžića i Ulice Stevana Prvovenčanog, moguće je isključenje vode, a prekid u vodosnabdevanju trajaće najkasnije do 12.00 sati. Povremena isključenja vode moguća su i u Ulici 70 u Atenici, gde će se u toku prepodneva raditi na popravci kvara.

Elektrosnabdevanje

Na dalekovodima u Moravičkom okrugu nema kvarova, a manji kvarovi na niskonaponskoj mreži biće sanirani u toku prepodneva. Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije, radovi na elektromreži koji su bili planirani za jučerašnji dan na području Sokolića i u dela Brđana su odloženi za sutra od 09.00 do 14.00 časova.

Bioprognoza

Danas se očekuju povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih, a izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će tokom celog dana, ali i naredne noći biti na gradskim saobraćajnicama u Čačku, od 06.00 do 14.00 časova biće na putnom pravcu između Beljine i Ovčar Banje, a od 22.00 do 06.00 sati sutra ujutru biće u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Padavine polako prestaju, ali opasnost za vozače predstavljaju hladan vazduh i temperature koje su tokom noći i jutra ispod nule, pa se na mokrim deonicama stvara poledica, naročito na mestima gde ima i magle, pa sporije treba voziti na putevima pored reka, kanala, jezera, kroz kotline i klisure gde vidljivost može biti manja od 100 metara. Opreznije treba voziti i na planinskim putevima gde je poslednjih dana bilo snežnih padavina i gde tokom dana dolazi do otapanja snega pa se mokre deonice tokom noći lede. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali bez zimske opreme i lanaca ne treba kretati na put, naročito u planinske predele.
Snega u raskvašenom stanju ima na pojedinim deonicama magistralnih puteva područja Užica, Nove Varoši, Požege, Valjeva, Prijepolja, Sjenice Ivanjice, Novog Pazara, Bajine Bašte i Raške gde je i dalje na snazi zabrana kamionima sa prikolicom i šleperima, a na Goliji je neprohodan putni pravac Odvraćenica – Preko brdo.
Prema informacijama Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, a teretna vozila na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Kelebija, na izlazu iz Srbije čekaju oko tri sata, a na graničnom prelazu Šid i do šest sati.

Поделите вести