[rstr_selector]

Deo Čačka sutra bez struje zbog revizije TS „Centar“

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje strujom na području Čačka, Gornjeg Milanovca i Ivanjice je uredno, a u Dragačevu će od 10.00 do 11.00 sati bez struje biti Gornja Kravarica zbog planiranih radova u trafostanici.
Iz čačanske Elektrodistribucije su za sutra najavili radove na redovnoj godišnjoj reviziji trafostanice „Centar“ zbog kojih će bez električne energije biti potrošači u Sinđelićevoj ulici od raskrsnice sa Obilićevom do raskrsnice sa ulicom Svetozara Markovića, a bez struje će biti i Zeleni pijac. Planirano je da se radovi izvode od 08.00 do 15.00 časova.
U Dragačevu su za ponedeljak planirani radovi na raskresu rastinja u zoni dalekovoda koji će se obaljati od 08.00 do 14.00 časova, a u tom periodu bez električne energije biće područja Kaone, Livada, Brezovica i zaseok Vukićevići u Milatovićima.

Bioprognoza

Danas se očekuje relativno povolјna biometeorološka situacija, ali se oprez ipak savetuje osobama sa kardiovaskularnim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu malaksalosti, nervoze i loše koncentracije.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 58 intervencija od kojih 26 u ordinaciji, a 32 na terenu. U Gornjem Milanovcu pomoć lekara u stanici hitne pomoći zatražilo je 18 pacijenata, a na terenu su lekari intervenisali osam puta.

Policijska  uprava

Prema podacima iz čačanske saobraćajne policije juče se u Čačku dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, a u Guči, Lučanima, Ivanjici i Gornjem Milanovcu nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će tokom celog dana biti na obilaznom putu oko Čačka i na gradskim ulicama sa frekventnijim saobraćajem.

Stanje na putevima

U jutarnjim satima umeren do jak mraz uslovljavaće poledicu koja je naročito izražena preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, dok je u kotlinama i uz rečne tokove smanjena vidljivost zbog magle. Saobraćaj je za sada umerenog intenziteta, svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali je obavezna upotreba zimske opreme i lanaca.
U ponedeljak, 14. marta počinju radovi na sanaciji kolovoza i zameni odbojne ograde na deonici magistralnom puta Preljina – Ovčar Banja, koji će se izvoditi do kraja marta od 8.00 do 17.00 časova. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom, uključujući i ručno regulisanje saobraćaja. Zbog radova na sanaciji klizišta na deonici Arilje – Prilike, kod mesta Klisura, saobraćaj se od 7.00 do 15.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem, a zbog radova se usporeno prolazi deonicom regionalnog puta između Kokinog Broda i Pribojske Banje. Obustava saobraćaja očekuje vozače na deonici Brežđe – Divčibare kod mesta Krčmar, pa se koristi obilazni put preko Valjeva i kaone.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko sat vremena, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести