Претрага
[rstr_selector]

Deo Gornjeg Milanovca bez grejanja

Grejanje

U Čačku jutros nema kvarova na toplovodnoj mreži dok će u Gornjem Milanovcu, zbog kvara na toplovodu i radova na njegovom saniranju, od 10 sati bez grejanje ostati korisnici sistema daljinskog grejanja koji toplotnu energiju dobijaju iz kotlarnice u Železničkoj ulici. Sistem daljinskog grejanja iz kotlarnice u Lominoj ulici funkcioniše dobro.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u Miokovcima je registrovan kvar u zaseoku Beke koji će biti saniran u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u tom delu naselja. Na području grada nema kvarova, a uredno vodosnabdevanje beleži se i u Gornjem Milanovcu.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 31 pacijenta, a na teren su izlazili 44 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 30 pregleda u Hitnoj pomoći i 11 kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati povolјniji uticaj na srčane bolesnike. U jutarnjim satima se savetuje oprez osobama sa respiratornim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u formi slabije koncentracije i pospanosti. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, tri dečaka i tri devojčice, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu za isti period nije bilo porođaja.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, tokom vikenda u Čačku su se dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. U Ivanjici su evidentirane dve u kojima su dva lica teško povređena, a u sobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu nije bilo povređenih putnika.

Stanje na putevima

Vozače ovoga jutra očekuje umeren intenzitet saobraćaja, osim na ulicama većih gradova na kojima je uobičajeno za početak radne nedelje veći broj vozila, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Vanrednih zastoja i prekida nema, a prema izveštaju zimske službe dobra je prohodnost i u planinskim predelima. Meteorolozi za danas ne najavljuju padavine tako da će posle slabe sumaglice i prohladnog jutra vozače pratiti lepo vreme i temperature iznad proseka za ovo doba godine, što će doprineti nesmetanom odvijanju saobraćaju. Opreznija vožnja se savetuje na putevima kroz stenske useke i klisure zbog učestale pojave odrona koje uzrokuju česte promene vremena.
Vikend iza nas protekao je u znaku pojačanog saobraćaja na našim graničnim prelazima, dok početak radne nedelje donosi umeren intenzitet i zadržavanja do 20 minuta.

Поделите вести