Deo Guče danas bez struje, sutra celo područje Ivanjice

Deo Guče danas bez struje, sutra celo područje Ivanjice

0
Foto: Pexels from Pixabay
Elektrosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu jutros nema problema sa elektrosnabdevanjem, a u Guči je došlo do većeg kvara koji je nastao tokom radova na izgradnji gasovodne mreže. Deo Guče je ostao bez struje, a u pogonu Elektrodistribucije u Guči kažu da su radovi na saniranju kvara u toku i da se očekuje da će normalno snabdevanje strujom biti uspostavljeno u toku popodneva.
Zbog radova na redovnom godišnjem remontu dalekovoda „Požega-Ivanjica“, sutra će od 07.00 do 19.00 časova, bez električne energije biti celo područje Ivanjice.
Za ponedeljak su u Čačku planirani radovi radovi na izmeštanju dela niskonaponske mreže, zbog kojih će od 08.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u Ljubiću u ulicama Bogdana Teofilovića i Takovskoj.

Bioporognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj pomoći u Čačku pregledali su u toku prethodna 24 sata 21 pacijenta, a na terenu su intervenisali 37 puta, a u Gornjem Milanovcu evidentirano je 24 pregleda u ordinaciji i devet na terenu.

Stanje na putevima

Prvi vikend u septembru donosi malo manji broj vozila u odnosu na one prethode ali i dalje se očekuje pojačan saobraćaj s obzriom na to da turistička sezona nije završena, a i na autoputevima je i dalje veći broj vozila koja putuju u smeru ka zapadnim zemljama Evrope. Zbog toga je potrebna opreznija vožnja iako su uslovi za putovanje gotovo idealni.
Prema podacima Uprave granične policije na našim putničkim terminalima saobraćaj je pojačan što je uobičajeno za vikend, zbog toga se na najopterećenijim graničnim prelazima beleže zadržavanja od oko 30 minuta, osim na Horgošu gde su čekanja oko 90 minuta, s tim što je međuzona sa Mađarskom puna, zato uvek treba dodati vreme kioje se provodi i na prelazima kod naših suseda.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR