Deo Ljubića i Preljine bez struje do popodneva

Deo Ljubića i Preljine bez struje do popodneva

0
Foto: Dženarika Info
Elektrosnabdevanje

Prema najavi iz čačanske Elektrodistribucije, danas će se izvoditi radovi na dalekovodu, zbog kojih će od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biti deo Ljubića, potes Šebeci, u Preljini će bez struje biti varošica i deo prema Gornjem Milanovcu sa obe strane magistrale, a struju neće imati ni potrošači u Sokolićima i u Brđanima, potes Dakići.

Na području Ivanjice će se i danas izvoditi radovi na seči rastinja u zoni dalekovoda zbog kojih će u vremenu od 08.00 do 17.00 časova bez električne energije biti potrošači u Bratljevu, Kovilju, Deretinu i Ravnoj Gori.

U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema planiranih isključenja struje za danas, a za petak i subotu u Dragačevu su najavljeni radovi na dalekovodu zbog kojih će od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti delovi  Milatovića, zaseoci Kaplari i Rakićevići.

Vodosnabdevanje

Jutros je zatvorena voda u Ulici 304 u Atenici zbog kvara na vodovodnoj mreži koji je nastao usled pucanja cevi. U čačanskom Vodovodu navode da su radovi na popravci kvara u toku i očekuju da će normalno vodosnabdevanje biti uspostavljeno do 12.00 sati.

Kvar je registrovan i u Ulici Ilije Garašanina. Biće saniran u toku prepodneva, a tokom trajanja radova doći će do kratkotrajnog prekida u isporuci vode.

U Gornjem Milanovcu je došlo do pucanja vodovodne cevi u Baba Višnjinoj ulici, zbog čega prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači ove ulice. Normalizacija snabdevanja vodom očekuje se do 11.00 sati.

Stanje na putevima

Prvi dan decembra donosi slabiji intenzitet saobraćaja van gradskih sredina. Zastoja u saobraćaju za sada nema, a magla u planinskim predelima smanjuje vidljivost i ispod 100 metara.

Dolazak hladnijih dana donosi opasnost od poledice na svim vlažnim deonicama, a najizraženija je u planinskim predelima, preko prevoja, ali treba obratiti pažnju i na mostovima i nadvožnjacima gde je strujanje hladnog i vlažnog vazduha najveće.

U brdsko-planinskim predelima danas se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača, a iz JP „Putevi Srbije“ su uputili apel vozačima da budu oprezni  tokom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas očekuje lokalna pojava ledene kiše u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije. Upotreba zimskih guma u ovakvim vremenskim uslovima čini vožnju bezbednijom i sigurnijom.

Prema podacima Uprave granične policije, teretna vozila na Horgošu na izlazu iz Srbije čekaju dva sata, na Batrovcima četiri, na Šidu pet, a na Gradini oko sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Saobraćajna policija

Na području Čačka juče je evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih lica, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda.

Kontrola brzine kretanja vozila vršiće se tokom celoga dana na putnom pravcu Preljina – Mojsinje.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR