Deo Mojsinja bez struje zbog radova u trafostanici

Deo Mojsinja bez struje zbog radova u trafostanici

0
Foto: Dženarika Info
Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni neispravnog transformatora u trafostanici „Sretenovići“ u Mojsinju, bez električne energije biće potrošači u delu Mojsinja u neposrednoj blizini ove trafostanice. Planirano je da se radovi izvode od 09:00 do 12:00 sati.

Na području Gornjeg Milanovca izvodiće se radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih će od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti potrošači u Majdanu koji se napajaju sa trafostanica „Majdan dom“ i „Majdan reka“, a od 09.00 do 16.00 časova potrošači u Bogdanici, u zaseoku Čolovići i u delu prema školi.

Na teritoriji Dragačeva su i za danas planirani radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih će bez struje od 08.00 do 16.00 časova biti zaseok Sastanak u Tijanju, a planirano je da se radovi izvode i sutra u istom vremenskom periodu. Zbog radova na dalekovodu, danas od 09.00 do 16.00 časova struju neće imati potrošači u delu sela Lisice koji se napajaju sa trafostanice „Lisice 3“.

Vodosnabdevanje i grejanje

Snabdevanje potrošača vodom u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici jutros je uredno, s obzirom na to da nema kvarova na vodovodnim mrežama, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Uredna je i isporuka toplotne energije korisnicima sistema daljinskog grejanja u Čačku i Gornjem Milanovcu.

Stanje na putevima

Saobraćaj je na glavnim putnim pravcima umerenog intenziteta, a pojačan u gradskim sredinama. U jutarnjim satima po kotlinama i duž rečnih tokova magla će smanjivati vidljivost  i usporavati vožnju, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica pre svega na mostovima, preko planinskih prevoja kao i na prilazima tunelima. Pored toga, opreznija vožnja je neophodna i zbog odrona koji su poslednjih dana učestali.

Na magistralnom putu Raška – Rudnica u mestu Kaznoviće, zbog odrona saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a alternativni putni pravac je  Rudnica – Kopaonik – Jošanička Banja – Biljanovac – Raška. Odrona i nanosa ima i na deonici Brus – Brzeće gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Prema informacijama iz zimske službe JP Putevi Srbije, svi prilazi zimskim turističkim centrima i graničnim prelazima su prohodni. Prema podacima Uprave granične policije, nema zadržavanja na  putničkim terminalima naših graničnih prelaza, dok se teretna vozila zadržavaju duže na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom, a na graničnom prelazu Gradina oko sat vremena.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su tri lica lakše povređena.

Za danas je planirana dvadesetčetvoročasovna kontrola brzine kretanja vozila na deonici Preljina – Mojsinje gde će radari biti postavljeni do sutra u 06.00 sati, a na delu magistrale od Beljine ka Konjevićima biće od 08.00 do 16.00 časova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR