[rstr_selector]
Image by Dean Moriarty from Pixabay

Deo Nevada bez vode

Vodosnabdevanje

Iz JKP „Gornji Milanovac“ su saopštili da je juče usled jake kiše i površinskih voda oštećen cevovod zbog čega prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači od Kovačevića vodenice do pekare „Polje“ u Nevadama. Normalizacija u vodosnabdevanju se očekuje u toku dana. Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Elektrosnabdevanje

Usled jučerašnjeg nevremena, u pojedinim delovima Moravičkog okruga ima kvarova ne mraži niskog napona, uglavnom su na seoskom području, gde su pojedini zaseoci bez struje, a određeni broj domaćinstava nema po jednu fazu. Na području Gornjeg Milanovca, je registrovan i kvar na dalekovodu pa su bez struje Brajići i Ravn Gora, a zbog kvara na niskonaponskoj mreži Klatičevo i Kalimanići su bez napona. Zaseok Madžarevac u Koštunićima nema struje zbog kvara u trafostanici. Radovi na saniranju kvarova su u toku, i očekuje se da će biti završeni do popodneva.

Bioprognoza

Nastavlja se period sa relativno nepovolјnom biometeorološkom situacijom za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, glavobolјe i smanjene koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 27 pacijenata, a na terenu su intervenisali 30 puta. Isti broj intervencija evidentiran je u stanici hitne pomoći u Gornjem Milanovcu gde su lekari obavili 27 pregleda, ali su imali manje posla na terenu jer su obavili 12 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta na gradskim saobraćajnicama dok se na deonicama van naseljenih mesta očekuje pojačan promet vozila. Jutarnja magla može smanjivati vidljivost na deonicama kroz kotline i uz rečne tokove, a za danas su najavljene padavine koje mogu na kratko usporiti i otežati vožnju.
Juče su počeli radovi na rehabilitaciji vijaduktu na deonici Sušica – Zlatibor. U zoni radova, kod tunela Palisad, postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija i jedna traka je zatvorena, dok se saobraćaj odvija dvosmerno slobodnim saobraćajnim trakama.
Od ponedeljka će na snazi biti obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji državnog puta Brežđe – Divčibare, na deonioci Krčmar – Divčibare. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je obilaznica Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare.
Od 15. do 17. juna doći će do obustave saobraćaja zbog radova na asfaltiranju deonice Beranovac – Goč u mestu Jovac. Deonica će niti zatvorena od 7 do 19 časova, a alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je deonica Vrnjačka Banja – Goč.
Na deonici Pranjani – Trbušani saobraćaj je zbog radova na izgradnji tunela, preusmeren na lokalni put, a na putu od Takova ka Pranjanima se izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza, pa će se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
U toku je rekonstrukcija mosta preko Ateničke reke, vozila se u Uici Đakona Avakuma naizmenično propuštaju uz pomoć semafora, a u satima pojačanog saobraćaja stvaraju se duže kolone.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

 

 

 

Поделите вести