Deo Ostre bez struje do popodneva

Deo Ostre bez struje do popodneva

0
Foto: Dženarika Info
Elektrosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije, zbog radova na niskonaponskoj mreži od 09.00 do 14.00 časova bez struje će biti deo Ostre, zaseok Srnići, a deo Caganja, potes Brezice biće bez struje od 9.00 do 10.00 sati.

U Dragačevu su planirani radovi na remontu dalekovoda  zbog kojih će od 08.00 do 12.00 sati bez struje biti Gornji i Donji Dubac, Kaona, Brezovice i Livade, a od 12.00 do 16.00 časova delovi Milatovića koji se strujom napajaju sa trafostanica Kaplari, Visuljak, Milatovići i Rakićevići.

Na području Ivanjice danas počinju radovi na seči rastinja u trasi dalekovoda, koji će se obavljati do 10. decembra, a zbog kojih će svakog dana od 08:00 do 17:00 časova bez električne energije biti potrošači u Erčegama.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnim mrežama u Čačku i Ivanjici nema kvarova, a u Gornjem Milanovcu su u toku radovi na vodovodnoj mreži zbog kojih prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u Ulici Braće Radojević i u Petkovića naselju. Normalizacija snabdevanja vodom očekuje se do 13 časova.

Stanje na putevima

Magla smanjuje vidljivost na području Požege, Zlatibora, Sjenice, po kotlinama i pored reka u Zapadnoj Srbiji na oko 200 metara, a jak vetar u košavskom području povremeno utiče na neprijatno zanošenje vozila.  Prema informacijama zimske službe JP „Putevi Srbije“, vozače u planinskim predelima očekuje dobra prohodnost, snega nema, ali je prisutna opasnost od poledice, jer su kolovozi delimično vlažni, a zbog pojačanog vetra i niskih temperatura i klizavi.

Do 19. decembra će se izvoditi radovi na popravci oštećenih delova kolovoza u levoj cevi tunela Šarani, na auto-putu između Takova i Preljine u smeru ka Beogradu. Tokom izvođenja radova leva cev je zatvrorena, a saobraćaj se odvija dvosmerno, suprotnom trakom koja vodi ka Čačku.

Na delu magistralnog puta Čačak – Požega, u zoni petlje Pakovraće, izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na izgradnji auto-puta Miloš Veliki, deonica Pakovraće – Požega. U zoni radova vozači moraju poštovati ograničenje brzine kretanja.

Zbog radova koji se izvode od 7.00 do 17.00 časova na regionalnom putu između Aranđelovca i Topole u blizini mesta Banja, saobraćaj se odvija usporeno naizmeničnim propuštanjem  vozila.

Prema podacima Uprave granične policije, teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije čekaju 90, a na Batrovcima 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, proteklog vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici vikend je protekao bez saobraćajnih nezgoda.

Radarska kontrola će danas biti do 16.00 časova na putnom pravcu Preljina – Mojsinje.
Vozačima se savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave poledice na putevima, a naročito na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima preko reka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR