Претрага
[rstr_selector]

Deponija „Duboko“ otplaćuje poslednju ratu kredita

Poslednja rata kredita od pet miliona evra, koji je grad Užice uzeo od Evropske banke za obnovu i razvoj za potrebe izgradnje Regionalne sanitarne deponije Duboko, dospeva na naplatu 4. decembra. Prema rečima Nedeljka Milosavljevića, direktora Javnog komunalnog preduzeća „Duboko“, za kredit koji su uzeli 2009. godine Užičani su imali grejs period od dve godine, a uzimanje ovog kredita omogućilo im je i donaciju Evropske unije od 3.8 miliona evra, koja je takođe upotrebljena za izgradnju kompleksa Duboko.

Teret kreditnih obaveza ostaje za nama

– Polako se sumiraju rezultati rada u ovoj godini i ono što je nama kao preduzeću, ali i osnivačima, ostalo kao veoma bitan zadatak jeste otplata desete rate kredita, odnosno poslednje rate na iznos od pet miliona evra. Rata na naplatu dospeva 4. decembra i preduzete su sve aktivnosti da i ovu ratu blagovremeno otplatimo i smatram da je ovo veliki uspeh preduzeća i osivača. Kada ovaj posao obavimo, naše preduzeće više neće imati kreditnih obaveza u narednom periodu, izjavio je Nedeljko Milosavljević. 
On dodaje da je „Duboko“ već počelo pripremu plana i programa rada za narednu godinu, ali da je u ovom trenutku prerano govoriti da li će deponija podizati cene svojih usluga. Ipak, na osnovu dosadašnje politike grada, koji je osnivač preduzeća „Duboko“, Milosavljević pretpostavlja da poskupljenja neće biti.

Sutra odluka o ceni deponovanja i odvoženja otpada

– Već za sutra je zakazan sastanak Koordinacionog tela, koje sačinjavaju gradonačelnici dva grada i predsednici opština, na kojem treba da utvrdimo smernice za program poslovanja za narednu godinu. Naša kalkulacija cene deponovanja i odvoženja otpada se već nalazi u radnom materijalu za taj sastanak, a ona zavisi od planiranih rezultata i količina. Ta odlika o ceni će sutra biti doneta i znaće se u kom se pravcu ide. Moja je pretpostavka kao direktora, a i na osnovu iskustva iz ranijeg perioda, da će se zbog sveukupne situacije zadržati cena iz prethodnog perioda. Neću ništa unapred da procenjujem, ali je to bio stav u prethodnom periodu i mislim da će se svi zalagati da tako ostane i ubuduće, zaključuje Milosavljević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *