Претрага
[rstr_selector]

Devet beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrLekari i babice u čačanskom porodilištu, obavili su u toku prethodna 24 sata sedam porođaja i tom prilikom je rođeno sedam beba, pet dečaka i dve devojčice. U Gornjem Milanovcu u isto vreme su rođene dve bebe, dečak i devojčica.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 29 pacijenata, a obavili su i 31 kućnu posetu. Milanovačka Hitna pomoć je u isto vreme imala 53 intervencije od kojih 42 u ordinaciji, a 11 na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost savetuje se astmatičarima. Preporučuje se umerena aktivnost i slojevito odevanje u skladu sa očekivanim temperaturama vazduha.

Vodosnabdevanje

vodaU Ulici 557 u Ljubiću došlo je do pucanja vodovodne cevi. U čačanskom Vodovodu kažu da će kvar biti saniran u toku prepodneva, a da će za vreme radova isporuka vode biti obustavljena.   U Gornjem Milanovcu se izvode radovi na saniranju kvara u  Ulici Rada Končara, a prekid u snabdevanju vodom trajaće do 12.00 sati.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije, proteklog vikenda na području Moravičkog okruga dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od kojih jedna u Čačku u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu jedna osoba je zadobila teške telesne povrede, a u Ivanjici su evidentirane dve u kojima su četiri osobe lakše povređene. Radarske kontrole biće od 8.00 do 12.00 sati u Bresnici i na području Gornjeg Milanovca, a od 9.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Poslednji dani leta donose stabilno vreme sa  prijatnim temperaturama, što doprinosi da se saobraćaj  odvija nesmetano. Jutros je umerenog intetnziteta, bez zastoja i prekida na auto-putevima i glavnim putnim pravcima, a nešto pojačan unutar gradova zbog početka radne nedelje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Lepo vreme koriste i putari pa se na velikom broju frekventnih puteva izvode radovi. Naizmenično propuštanje vozače očekuje na vijaduktu na obilaznici oko Čačka, kao i na putu između Uzića i Sevojna gde se saobraćaj reguliše semaforskom signalizacijom zbog čega su mogući desetominutni zastoji. Zbog radova na uređenju bankina na putu Požega – Arilje u blizini Gorobilja saobraćaj se odvija usporeno, a radova ima i na mostu preko đetinje pa se saobraćaj odvija jednom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Поделите вести