Devet beba rođeno u čačanskom i milanovačkom porodilištu

Devet beba rođeno u čačanskom i milanovačkom porodilištu

0
Porodilište

Lekari i babice u čačanskom porodilištu imali su pune ruke posla u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da su obavili sedam porođaja i tom prilikom je rođeno sedam beba beba, tri devojčice i četiri dečaka. U isto vreme u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Vodosnabdevanje

U Čačku nema kvarova na vodovodnoj mreži kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode, a u Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova doći do prekida u snabdevanju vodom u Ulici Heroja Lukovića od 9 do 10 sati, a potrošači u Mutapovoj vode neće imati od 10 do 11 sati.

Bioprognoza

Očekuje se nastavak nepovoljne biometeorološke situacije. Poseban oprez savetuje se kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolju i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama, kao i dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prthodna 24 sata evidentirano je 56 intervencija od kojih 22 u ordinaciji, a 34 na terenu. U Gornjem Milanovcu Lekrai su obavili 20 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su juče evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe povređene. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 10 do 22 časa na frekventnijih putevima na području Čačka.

Stanje na putevima

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja, a zbog nestabilnih vremenskih prilika vozačima se savetuje veći oprez tokom vožnje. Zbog učestale pojave odrona zemlje i kamena usporena vožnja je moguća na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure. Odroni su najčešći duž Ibarske, Drinske i Đerdapske magistrale, a treba biti pažljiviji i na deonicama na kojima je postavljena saobraćajna signalizacija zbog radova.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, izvode se radovi zbog kojih su od 08 do 15 časova moguće povremene obustave saobraćaja, a alternativni put vodi kroz Mačkat.
U toku su radovi na delu magistralnog puta od Sjenice ka Ailjinovićima zbog kojih se saobraćaj odvija smanjenom brzinom uz naizmenično propuštanje vozila.
Do kraja jula zbog radova je obustavljen saobraćaj na prilazu Kopaoniku iz pravca Jošaničke Banje, a alternativni obilazni putevi vode preko Rudnice ili Brusa.
Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza ka Hrvatskoj i Mađarskoj moguća su povremeno duža zadržavanja.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR