Претрага
[rstr_selector]

Devet beba u Moravičkom okrugu

Porodilište

Babice i lekari u čačanskom porodilištu imali su pune ruke posla u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da su obavili osam porođaja i tom prilikom je rođeno pet dečaka i tri devojčice. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Vodovod

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda” jutros su registrovana dva kvara od kojih je jedan u Prijevoru, a drugi na Gučkom putu u blizini restorana „Petrović”. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. U Gornjem Milanovcu je došlo do pucanja cevovoda pa će od 9.00 do 13.00 časova bez vode biti ulice Cara Dušana, 28. septembra, Cara Lazara i Kosovska.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 30 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 28 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 26 hitnih intervencija, od kojih 21 u ordinaciji, a pet na terenu.

Bioprognoza
Većina hroničnih bolesnika danas može osećati tegobe usled biometeorološke situacije. Oprez se naročito savetuje asmatičarima. Od meteoropatskih reakcija očekuju se reumatski bolovi i nervoza. Svim učesnicima u saobraćaju savetuje se oprez.

Policijska uprava

U Moravičkom okrugu od ponedeljka do četrvrtka nije bilo saobraćajnih nezgoda, pokazuju podaci iz Policijske uprave u Čačku. Radarske kontrole ovog pre podneva se nalaze u Parmencu gde će biti do 10.00 sati, u Lipnici će biti od 10.00 do 14.00, a na gradskim saobraćajnicama u Čačku kontrola brzine kretanja vozila planirana je do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Kraj radne nedelje i period sa prijatnim dnevnim temperturama za ovo doba godine uz povremeno slabu kišu koja može uslovljavati mokre kolovoze, prvo na severu, a zatim i u ostalim krajevima Srbije, doprineće većem broju vozila i pojačanom saobraćaju na putevima koji vode ka omiljenim vikend destinacijama, ali i još jedna smena turista u zimskim centrima može biti uzrok pojačanog saobraćaja ka Zlatiboru, Kopaoniku, Tari, Divčibarama i Staroj Planini. Svi prilazni putevi ovim planinama su očišćeni, saobraćaj se na njima odvija bez zastoja i poteškoća uz obaveznu upotrebu zimskih guma, a na pojedinim deonicama se preporučuje i upotereba lanaca posebno u jutarnjim i večernjim satima kada su temperature niže i opasnost od leda veća. Razlog za opreznijom vožnjom su i mogući odroni, ali i nova oštećenja na kolovozu koja su nastala usled obilnih padavina i jakih mrazeva.
Na deonici Kratovska stena – Lučani izvode se radovi na stabilizaciji i uređenju stenskih useka kod Liške stene, zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz regulisanje semaforom.

Поделите вести