Devet beba u Moravičkom okrugu

Devet beba u Moravičkom okrugu

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, četiri devojčice i dva dečaka, a u Gornjem Milanovcu su isto vreme rođene tri devojčice.

Hitna pomoć

U Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u prethodna 24 sata pregledano je 44 pacijenta, dok su na terenu lekari intervenisali 37 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo 30 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim oboljenjima i astmatičarima. Poremećaj sna, bolovi u kostima i razdražljivost su moguće meteoropatske reakcije. Neophodna je povećana pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

U protekla 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode na teritoriji Čačka. Pored pričinjene materijalne štete jedna osoba je teže povređena.
Kontrola brzine kretanja danas je najavljena od 8.00 do 17:00 časova u Ivanjici.

Vodosnabdevanje

Ulici Čedomira Vasovića kod broj 58 noćas je došlo od pucanja vodovodne cevi, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran u tok pre podneva, najkasnije do 12 sati. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Stanje na putevima

Umereno oblačno vreme ponegde sa slabom kišom koja trenutno pada na području Kragujevca, Kraljeva i Beograda može uslvoljavati mokre kolvoze, a posle dužeg perioda suvog i stabilnog vremena biće potrebno i da s vozači prilagode na nove i nešto zahtevnije uslove vožnje koje kiša donosi, poručili su iz AMSS. Prelazi sa suvog na mokar kolovoz su opasni kada kada brzina nije prilagođena ili rastojanje između vozila nije bezbedno što može doneti i veći borj saobraćajnih nezgoda. Saobraća je trenutno umerenog intenziteta, zastoja nema, ali su mogoući na deonicama gde se zbog radova i aktuelnih izmena u saobraćaju vozi usporenije.
Na deonici Beršići – Gornji Banjani obustavljen je saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, a vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići. Radovi će se izvoditi do 15. novembra. Na putu Arilje – Visoka – Ljetine izvode se radovi na postavljanju novog sloja asvalta pa se vozila naizmenično propuštaju, a isti režim je i na glavnom putnom pravcu između Bačevca i Kosjerića. Zbog radova na asfaltiranju deonice Topola – Kragujevac na delu kod Cerovca, od 7h do 17h mogući su desetominutni zastoji. Na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka izvode se radovi na sanaciji klizišta, a u Užicu je u toku izgradnja kružne raskrsnice na uglu Omladinske i Ulice Lipa koja će se izvoditi do 28. oktobra. Počeli su i radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Ljig – Aranđelovac koji će se obavljati do 24. oktobra, a ometanje saobraćaja će se svesti na minimum.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR