Претрага
[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

Devet muštuluka iz dva porodilišta

Porodilište

bebee-servis-obrJutros nas je iz čačanskog i milanovačkog porodilišta obradovalo devet muštuluka. U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata je rođeno šest beba, tri dečaka i tri devojčice, a u Gornjem Milanovcu u isto vreme na svet su došle tri bebe, dve devojčice i dečak.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode, rekli su u čačanskom „Vodovodu“.  Zbog radova na izgradnji vodosistema Vranići – Milićevci – Sokolići vozačima se savetuje  obrate pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju na delu puta od Škole u Trbušanima do regionalnog puta prema Miokovcima.
Na gradskom području Gornjeg Milanovca vodosnabdevanje je uredno, a od 9 do 14 časova zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži bez vode će biti selo Ločevci.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 23 pacijenta, a više posla imali su na terenu s obzirom na to da je evidentirana 41 kućna poseta. U Gornjem Milanovcu je Hitna pomoć imala ukupno 33 intervencije, od kojih 22 u ordinaciji, a 11 na terenu, dok u Ivanjici lekari Hitne pomoći u toku jučerašnjeg dana nisu imali nijednu intervenicju na terenu, a u ordinaciji su obavili 58 pregleda.

Bioprognoza

bioprognozaDanas se očekuje relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim, respiratornim i psihičkim tegobama. Reumatski bolovi i glavobolјa su očekivane meteoropatske reakcije.

Uprava saobraćajne policije

stop2Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u toku prethodna 24 sata u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće raspoređene na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 22.00 časa.

Stanje na putevima

autoputDobra vidljivodst i suvi kolovozi donose dobru prohodnost puteva što vozačima olakšava vožnju. Saobraćaj je umeren, a popodne su mogući pljuskovi u pojedinim krajevima zapadne, centralne i jugoistočne Srbije, pa iz AMSS upozoravaju da prelazak sa suvih na mokre kolovoze može biti opasan ukoliko vožnja nije prilagođena uslovima na putu.
Usporena vožnja vozače očekuje na deonici Pranjani – Trbušani, na magistralnom putu Zlatibor – Nova Varoš, pored Rzava, gde se se vozila naizmenično propuštaju, kao i na putu od Topole ka Rudniku gde je na snazi i zabrana saobraćaja vozilima čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.
Prema podacima Uprave granične policije, putnička vozila se na našim graničnim prelazima  zadržavaju do 30 minuta, a dužih čekanja ima na teretnim terminalima i to na ulazu u Hrvatsku na Batrovcima oko 6, a na Šidu oko 2 sata i sa Mađarskom na Horgošu oko 2, a na Kelebiji oko 4 sata.

 

Поделите вести