Претрага
[rstr_selector]

Devet osoba povređeno u dve saobrćajne nezgode

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je povređeno čak devet osoba. Prema podacima iz Policijske uprave, svi povređeni su prošli sa lakšim telesnim povredama. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole.

Stanje na putevima

Danas se očekuje promena vremena pa će vozače pratiti mokri kolovozi, smanjena vidljivost zbog kiše i niske oblačnosti sa mogućim povremnim zastojima uz usporenu vožnju kakvu donosi ovakvo vreme. Na putevima u planinskim predelima, na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure iznenadni odroni zemlje i kamena u velikoj meri mogu ugroziti bezbednu vožnju, zato smanjite brzinu i budite na bezbednom odstojanju od vozila ispred vašeg kako biste mogli na vreme da reagujete i zaustavite vozilo.
Na mnogim deonicama se izvode radovi pa je potrebno ispratiti postavljenu saobraćajnu signalizaciju. U toku su radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije neophodne za radove na mostu preko Suve jaruge na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac kada se zatvara jedna kolovozna traka. Naizmenično propuštanje vozila vozače očekuje na putu Čačak – Požega, između Batočine i Kraljeva gde se radi na proširenju mosta preko Lipničke reke, kao i na deonici Kratovska stena – Lučani, gde izvode radovi na stabilizaciji useka puta kod ,,Liške stene“, a saobraćaj je nešto usporeniji zbog radova na popravci potpornog zida na autoputu Dići – Preljina jer se izvode iz zaustavne trake. Usporena vožnja moguća je i na putu između Topole i Kragujevca kod Cerovca. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Hitna pomoć

Dežurni lekari u čačanskoj hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 29 pacijenata u ordinaciji, a 48 puta su izlazili na teren. Ivanjički lekari su obavili 60 ambulantnih pregleda i 15 kućnih poseta, a manje posla je bilo za Hitnu pomoć u Gornjem Milanovcu gde je evidentirano 34 pregleda u ordinaciji i pet na terenu.

Bioprognoza

Zadržava se period sa nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Oprez se naročito savetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i razdražlјivost. Preporučuje se adekvatno odevanje zbog očekivanog zahlađenja. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Поделите вести