[rstr_selector]

Direktor čačanske bolnice: Konzilijarni pregledi za obolele od raka se nastavljaju, prekid je bio privremen

Posle izjave doktora Aleksandra Radojevića, lekara Opšte bolnice u Čačku i lidera Grupe građana „Za napredniji Čačak” da su u čačanskoj bolnici pre mesec dana ukinuti konzilijarni pregledi za pacijente obolele od raka, danas se saopštenjem za javnost oglasio doktor Radoslav Milošević, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Čačku. Milošević tvrdi da je do, kako navodi, kratkotrajnog prekida u obavljanju ovih pregleda, došlo zbog stava Državne revizorske institucije da se angažovanjem lekara iz drugih zdravstvenih ustanova krše finansijski propisi. Saopštenje prenosimo u celini:

Prekid je „izazvala” DRI

„U vezi novinskih natpisa o „uskraćivanju Konzilijarnih pregleda za onkološke pacijente u Opštoj bolnici Čačak“ želimo da javnost bude upoznata sa tačnim činjenicama.

Konzilijarni i drugi konsultantski pregledi u našoj ustanovi obavljani od strane eminentnih lekara drugih zdravstvenih ustanova i dalje će se održavati svake prve subote u mesecu.

Do kratkotrajnog prekida u obavljanju ovih pregleda došlo je zbog stava DRI da se angažovanjem lekara iz drugih zdravstvenih ustanova krše finansijski propisi.

Bez namere da tumačimo da li nadležni finansijski kontrolori smatraju da je isplativije slati pacijente na put u druge gradove zbog pregleda koji bi mogli da obave u svojoj zdravstvenoj ustanovi (što isto košta, jer se naplaćuju putni troškovi osiguranika) preduzeli smo neophodne korake da se nastala situacija što pre i na što efikasniji način prevaziđe, pre svega u korist naših sugrađana.

Uz podršku Ministarstva zdravlja i zahvaljujući razumevanju gradonačelnika Čačka g-dina Todorovića i Gradske uprave dogovoreno je da se obezbede neophodna sredstva kako bi se navedeni pregledi i ubuduće nesmetano odvijali”, piše u saopštenju koje potpisuje doktor Radoslav Milošević, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Čačku.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *