Претрага
[rstr_selector]

Dobar nastup biciklista Borca na trci u Grčkoj

Kombinovana ekipa biciklističkog kluba Borac sastavljena od seniora, juniora i dva gosta iz beogradskog Partizana nastupila je proteklog vikenda na trci “THESSALONIKI 2016” u Grčkoj na kojoj su osvojili dva druga i jedno treće mesto.
Prvog dana vožena je trka sa startom i ciljem u Stavrosu u dužini od 141 km. Na startu je bilo 96 takmičara iz Rumunije, Grčke i Srbije. Prvo mesto osvojio je Marius Petrache iz Rumunije, dok je Stefan Klisurić bio drugi. U sprintu prateće grupe najbolji je bio Dušan Kalaba koji je osvojio treće mesto. Stefan Stefanović i Goran Antonijević  bili su plasirani u prvih deset.
U nedelju je vožena ulična trka u Solunu ulicama pored Belog tornja  i glavne promenade na obali.  Vozilo se 10 krugova po 4,5 km. Pored velike prosečne brzine koju su biciklisti postigli, od 48km/h, na cilj je došla velika grupa. U sprintu, Goran Antonijević je bio prvi i imao pobedu u rukama, ali na 50 m pre cilja na neravnini puta bicikl mu je proklizao, što je iskoristio ponovo takmičar iz Rumunije, Marius Petrachei, za pola točka osvaja prvo mesto ispred Gorana Antonijevića.
Naredni nastup član Borca, Stefan Stefanović, imaće na Svetskom prvenstvu za takmičare do 23 godine, koje se održava u Kataru 15. oktobra.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *